Vali Açıkladı: Musul'u Kurtarmak İçin Türkiye...

Vali Açıkladı: Musul'u Kurtarmak İçin Türkiye...
Irak'ın Musul Valisi El Nuceyfi, 'Musul'u kurtarmak için teçhizat, eğitim ve silah desteği yapacak. Operasyona katılmayacak' dedi.

El Nuıceyfi Türkiye'nin Musul'u kurtarmak için kurulan güçlere teçhizat, eğitim ve silah desteğinde bulunacağını açıkladı. 

Gazeteci Yalman Haceroğlu'nun sorularını yanıtlayan Vali El Nuceyfi Musul'un IŞİD'in eline geçmesinden Nuri Maliki ve Musul Operasyonlar Merkezi Komutanı Mehdi El Ğarravi'nin birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi.

Nuceyfi ayrıca El Ğarravi emirleri direkt olarak silahlı kuvvetler komutanı Maliki'den aldığını, olup bitenlerden hesap sorulmasını istedi.

IŞİD'in Musul müzesi saldırısına değinen El Nuceyfi görüntülerde yer alan tarihi eserlerden bazılarının sahte olduğunu sadece 7 gerçek eserin yok edildiğini söyledi.

''TÜRKİYE OPERASYONA KATILACAK DEMEDİM''

Türkiye'nin Musul operasyonuna katılacağı yönünde basında çıkan haberlere değinen Vali Etil El Nuceyfi, kendisinin böyle bir açıklamada bulunmadığını, Türkiye'nin verdiği ve vereceği desteği açıkladı. El Nuıceyfi Türkiye'nin Musul'u kurtarmak için kurulan güçlere teçhizat, eğitim ve silah desteğinde bulunacağını açıkladı. 

El Nuceyfi, Başbakan Haydar El İbadi ile Savunma bakanın Ankara ziyaretlerinde Türkiye'den böyle bir destek talebinde bulunduklarını belirtti. El Nuceyfi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame El Nuceyfi'nin de Ankara ziyaretlerinde yine bu konuları ele aldığını belirtti.

"Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede rolü var" diyen El Nuceyfi, "Türk ordusunun Musul'u kurtarma operasyonuna girişmesi, Türk hükümeti, Bağdat hükümeti ve koalisyon güçlerinin kararlarına bağlıdır" dedi. 

El Nuceyfi konuşmasında Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarından da övgüyle söz etti. Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarda gecikmediğini söyleyen El Nuceyfi, "Yardımların tümü koordineli olarak yapıldı" dedi. AFAD Başkanı ile geçen Ağustos ayında görüştüğünü söyleyen Musul Valisi, kamp yapılacağı yönündeki sözlerin yerine getirildiğini, AFAD ve Türk Kızılay’ı tarafından yapılan insani yardımların devam etmekte olduğunu belirtti.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.