Üniversite'de PKK Anması!

Üniversite'de PKK Anması!
Dicle Üniversitesin’de PKK’lı bir grup tarafından “Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Kantininde” IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalarda Ayn el-Arab’ta öldürülen H.Ö ve S.Ö adlı teröristler için anma programı düzenlendi.

 Sözde Anma programı bahanesiyle düzenlenen etkinlikte Terörist başı Öcalan’ın ve öldürülen diğer teröristlerin resimlerinin asıldığı, PKK paçavralarının açıldığı görüldü.

Düzenlenen bölücü etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, HDP, DBP ve bölücü örgüt sempatizanları da katıldı.

PKK Baskısı Altında Üniversite Eğitimi

Memleketin dört bir tarafından  Dicle Üniversitesi’ne yüksek öğretimini tamamlamak için gelen öğrenciler kampüste sosyal hayatın PKK /KCK baskısı altında kaldığını ifade ediyorlar.

12-013.jpg

Ayrıca öğrenciler, bölücü örgüt mensupları tarafından etkinliklere katılmaları için baskı yapıldığından, katılmayanların ölüm tehdidiyle karşılaştığından şikâyetçiler.

Üniversite’de okuyan bir çok öğrencinin bu baskılardan bıkıp öğrenimlerini yarıda bıraktığı yada başka illere geçiş yapmak durumunda kaldığı öğrenildi.

fotogaleri-002.gif

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum