O Rektör Cevap Verdi

O Rektör Cevap Verdi
HDP grup toplantısında Genel Başkan Selahattin Demirtaş tarafından öğrencilere zulmetmekle suçlanan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş iddialara A Haber ekranlarında yayınlanan Kadraj programında cevap verdi.

Salı günü HDP grup toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş’ın hedefinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Gıyasettin Baydaş vardı. Rektör Baydaş’ı öğrencilere zulüm etmekle suçlayan Demirtaş, şöyle konuştu: “Kendi malı gibi kullandığı bir üniversitede öğrencilere kan kusturuyor. Emniyet 24 saat üniversitenin içinde. Bu öğrenciler rektörülüğün zulmüne karşı basın açıklaması yaptığında hemen soruşturma açıyor. Öğrenciler artık nefes alamaz hale geldiler. İşte 8 gündür açlık grevindeler. Bu öğrenciler düşman mıdır? Düşman hukukuna mı tabidir? Derhal Milli Eğitim bakanından, YÖK başkanından cevap bekliyoruz. Bu öğrenciler sizin köleniz mi?”

Rektör Gıyasettin Baydaş, Demirtaş’ın iddialarına A Haber’de yayınlanan Kadraj programında cevap verdi. Açıklamaları talihsizlik olarak niteleyen Baydaş sözlerine şöyle devam etti. “Sayın Genel Başkanın bu konuda araştırma yapmadan, yanlış bilgilerle açıklama yapması onun adına talihsizliktir. Zazaların Kürt olmadığına dair söylemim hariç bütün iddiaları yalandır. Bingöl Üniversitesinde bazı öğrencilerin aralık ayında gerçekleştirdikleri fiillerden dolayı haklarında soruşturma açılıp bunlardan 15 tanesinin geçici olarak uzaklaştırma cezası aldığı doğrudur.”

Rektör Gıyasettin Baydaş, üniversitenin güvenlik kamerası görüntüleri ile darp olayını canlı yayında anlattı.

“Bir öğrenci ve ağabeyi üniversitede bir hocamızı ziyaret ettikten sonra dışarı çıkıyorlar. Arkalarından çıkanlar karşıt görüşte olan ve bugün kendilerine haksızlık edildiğini iddia eden öğrenciler. Bu öğrenciler dışarıda bir arabanın etrafında toplanıyor, öğrenci ve ağabeyini darp ediyorlar. Bizim soruşturma açtığımız esas bu olay ve başka bir öğrencinin darp edilmesi olayıdır. Ayrıca bir sınıfa girerek hocayı dışarı çıkarıyorlar, hakaret ediyorlar ve sınıfta terör örgütü lehine propaganda yapıyorlar. Açılan soruşturmalar bunlar. Biz basın açıklaması nedeniyle soruşturma açmadık. Bu soruşturma açılan 15 kişilik öğrenci grubu, on gün içinde beş farklı olaya müdahil oldular. Filli olarak öğrencilerin dövülmesi dahil. Bizim soruşturma açtığımız kişiler bunlardır. Bu öğrencilerin 3’ü şu an adli yargıda yargılanıyor ve tutuklu. Diğer bir kısım da tutuksuz yargılanmaya devam ediyor. Çünkü darp edilen öğrenciler savcılığa da suç duyurusunda bulundular. Dolayısıyla basın açıklaması yaptıkları için ceza aldıkları kesinlikle yanlıştır.”

Demirtaş’ın “Sen Bingöl halkını, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini sahipsiz mi sandın? O rektöre buradan sesleniyorum. Haddini bilmeye davet ediyorum. O öğrencilere kalkan eller kırılır, bunu bilmesini istiyorum” sözleri ile ilgili ise “Bu hedef göstermektir. Daha önce de başka bir milletvekili şöyle bir ifade kullanmıştı. “Biz onu istersek evinden dışarı çıkarttırmayız” demişlerdi. Bunlar bir genel başkana, bir milletvekiline yakışan bir sözler değildir.” yorumunda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum