Türkiye'den İngiltere'ye jet Cevap

Türkiye'den İngiltere'ye jet Cevap
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İngiltere'nin Türk havaalanlarında İngiliz polisi bulundurma isteğine yönelik açıklamalarını yalanladı.

Berlin Uluslararası Turizm Fuarı (ITB) dolayısıyla Berlin'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin Türk havaalanlarında İngiliz polisi bulundurma isteğine yönelik açıklamalara cevap verdi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin yabancı savaşçılarla ilgili gerekli tedbirleri aldığını diğer ülkelerin de gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirterek, “İddialar ne kadar doğru bilmiyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. İngiltere ile zaten istihbarat paylaşımı dahil bilgi paylaşımı yapıyoruz. Bize bilgi geldiği zaman emniyet güçlerimiz, polislerimiz ve istihbaratımız gerekli tedbirleri alıyorlar. Profesyonelce çalışıyor emniyetimiz. Önemli olan İngiliz mercileri aynı tedbirleri, savaşa gidenler İngiltere'den ayrılmadan önce alması” dedi.

12 BİN KİŞİ LİSTEDE

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin şimdiye adar bin 100 yabancı savaşçıyı geldiği ülkelere geri gönderdiğini hatırlattığı konuşmasında, “Yabancı savaşçılar savaşa gitmek için her yolu deniyorlar. Dolayısıyla Türkiye üzerinden geçen yabancı savaşçılar da var. Bu konuda biz tedbirlerimizi her geçen gün arttırıyoruz. Sınır bölgelerinde havaalanlarında ya da Türkiye'nin batı ve doğu sınırlarımızda tedbirlerimizi de arttırıyoruz.

Toplu taşımacılığın yapıldığı otobüs ve tren istasyonları dahil her yerde aldığımız tedbirlerin faydasını gördük. Bugüne kadar bin 100 yabancı savaşçıyı yakaladık sınır dışı ettik. Sınır dışı ettiklerimizin yarısından fazlasıyla ilgili bize bilgi bile gelmedi. Bizim emniyetimiz ve istihbaratımız başarılı çalışmaları sonucu yakalandılar.

Bunları geldikleri ülkelere geri gönderdik. Bilgisini de ilgili ülkelere verdik. Türkiye'de giriş yasağı konusunda bugüne kadar giriş yasağı listesine eklediğimiz kişi sayısı 12 bini buldu. Her geçen gün bu liste daha da büyüyor. Bu rakam beş ay önce 7 bin civarındaydı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum