Cesur Rektör Takdir Topladı

Cesur Rektör Takdir Topladı
Bingöl Üniversitesi Rektörü’nün bölücülüğe prim vermeyip, PKK propagandası yapan öğrenciler hakkında işlem başlattığı için HDP tarafından hedef gösterildiği öğrenildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’ın bölücü sızmaya karşı direndiği için HDP tarafından hedef gösterildiği belirtiliyor.

HDP eşbaşkanı Demirtaş, öğrencilere zulmetmekle suçladığı Rektör Baydaş’ı “çocuklara kalkan eller kırılır” şeklinde sözlerle tehdit etmişti.

HDP TEHDİDİNE BOYUN EĞİLEMEZ

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, bir açıklama ile Rektör Baydaş’a sahip çıkarken, Demirtaş’a tepki gösterdi. HDP’nin Bingöl Üniversitesi’ni üssü, kampı haline getirmek için çabaladığını belirterek, Rektör’ün bunlara karşı durduğu için hedef seçildiğini söyleyen Sözen, Bingöl halkı öğrenci kılıfına bürünmüş, güzel Bingöl’ümüzü karıştırmaya gelen, bölücülük ve militanlık yapmaya gelen hiç kimseye o fırsatı vermeyeceği gibi, kimsenin tehditlerine de boyun eğmemiş ve eğmeyecektir” dedi. Ziya Sözen “Demirtaş başta olmak üzere hiç kimse Bingöl Üniversitesi’nin Rektörü ve Bingöllülerin elini kırmaya cüret edemez. Buna kalkışanlara, Bingöl halkı yeri ve zamanı geldiğinde demokratik bir şekilde en iyi cevabı verecektir” diye ekledi.

TERÖR PROPAGANDASINI SEYRETSE MİYDİ?

Rektör Baydaş da, HDP’nin kendisini neden hedef seçtiğini şu sözlerle ortaya koydu: “Bingöl Üniversitesi’nde bazı öğrenciler hakkında aralık ayında gerçekleştirdikleri fiillerden dolayı soruşturma açılıp bunlardan 15 tanesinin geçici olarak uzaklaştırma cezası aldığı doğrudur.” Rektör, haklarında soruşturma açılan öğrencilerin terör örgütünün propagandasını yaptıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum