''Boko Haram Liderinin Yerini Biliyoruz''

''Boko Haram Liderinin Yerini Biliyoruz''
Çad Devlet Başkanı İdris Debi, Boko Haram örgütünün lideri Ebu Bekir Şekau'nun nerede olduğunu bildiklerini açıkladı.

Resmi ziyaret kapsamında Çad'ın başkenti N'djamena'ya gelen Nijerli mevkidaşı İsufu Mahamadu ile düzenlendiği ortak basın toplantısında Debi, "Çad ordusu Şekau'nun nerede olduğunu biliyor. Teslim olmazsa onu öldürürüz" dedi.

Öte yandan Debi, Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Dikwa bölgesinde Boko Haram'a karşı düzenlenen operasyonlar sırasında Şekau'nun bölgede bulunduğunu ve kıl payı kurtulduğunu ifade etti.

Beninli mevkidaşı Boni Yavi'nin hafta sonu Çad'a yaptığı ziyaretten sonra açıklama yapan Debi, Boko Haram'ın çok sayıda masumu öldürdüğünü hatırlatarak "Şekau'nun çok vakti yok. Bir an önce teslim olmalı" demişti.

Ayrıca düzenlenen operasyonlar sonucu örgütün zayıfladığını ve militanların korkuya kapıldığını vurgulayan Debi, diğer Afrika ülkelerine seslenerek Boko Haram'a karşı mücadele için birlik çağrısında bulunmuştu.

Çad, Benin, Kamerun, Nijer ve Nijerya ile Boko Haram'a karşı mücadele ediyor. Çad, mücadeleye destek amacıyla Nijerya sınırına, Kamerun'un kuzeyine ocak ayınının ortalarında asker göndermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.