'Ergenekon' davası yarına ertelendi

'Ergenekon' davası yarına ertelendi
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın 9'uncu duruşması tamamlandı.

--------------

SAAT: 18.25

''Ergenekon'' davasının görülmesine yarın devam edilecek. 

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın 9'uncu duruşması tamamlandı. 

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.


--------------

SAAT: 12.30

DOĞU PERİNÇEK İLE İLGİLİ OKUNAN BÖLÜM 1 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ  
 
Ergenekon Davası'nın bugün sabah yapılan oturumunda 4 sanığın hukuki değerlendirmesi okundu. İddianamenin bin 591'inci sayfasına gelindi. Şu ana kadarki değerlendirmelerden en uzunu 1 saat 8 dakika ile Doğu Perinçek'e ilişkin oldu.

Bugünkü oturumda Kemal Alemdaroğlu, Serhan Bolluk, Doğu Perinçek ve Ferid İlsever'in hukuki durumları okundu. Veli Küçük ile sıkı ilişkiler içinde olduğu belirtilen Doğu Perinçek ile ilgili bölümler okunurken Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, bilgisayardaki iddianameyi bırakıp kitapçık haline getirilen iddianameyi okumaya başladı. Kısa bir süre sonra sanık Doğu Perinçek ayağa kalkarak iddianameyi takip edemediğini belirtip, savcının nereyi okuduğunu sordu. Bunu üzerne Savcı Taşkın, daha önceki bölümlerde hiç okunmadığı için Mehmet Eymür'ün tanık sıfatıyla alınan ifadesini geriye dönerek okuduklarını söyledi. Savcı Taşkın iddianamede kitapçığa göre 3'üncü cilt bin 533'üncü sayfayı okuduğunu bildirdi. Bu bölümde Mehmet Eymür'ün yaptığı bir araştırma sonucunda Doğu Perinçek'in Mao'cu bir grupla solu ikiye bölmeye çalıştığı, Türkiye İhtilalci Köylü Partisi karargahı olarak bir İngiliz'in evinin kullanıldığı bölümlere işaret edildi. Perinçek ayağa kalkarak, "38 yıl önce meydana gelmiş, bugünkü konuyla alakası olmayan mevzular okunuyor" diyerek itirazını dile getirdi. Perinçek ile ilgili değerlendirmenin sonunda kendisi hakkında talep edilen TCK maddeleri ile yönetici olması nedeniyle diğer sanıklar hakkında istenen 15 ayrı suçla ilgili cezanın da Perinçek hakkında istendiği belirtildi.

Saat 11:36'da Doğu Perinçek ile ilgili hukuk değerlendirme tamamlandı. Daha sonra Ferid İlsever ile ilgili hukuki değerlendirme okundu. İdidanamenin 1591'inci sayfasına gelindiği sırada oturuma öğle yemeği arası verildi.


--------------

SAAT: 10.31

DOĞU, "PERİNÇEK" TARTIŞMASI ÇIKARDI
 
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'nda gernçekleştirilen duruşmada iddianame okunmaya devam ediyor. Sanıklar hakkındaki değerlendirmelerin alındığı oturumda Kemal Alemdaroğlu hakkındaki değerlendirmeler savcı tarafından okunuyor. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in kendilerinden bahsederken sadece isim kullanmasına tepki gösteren Doğu Perinçek, "İddianamede soyisimilerimiz yazmasına rağmen Savcı sadece isimlerimizi okuyor." dedi. Savcı Pekgüzel okumasını kaldığı yerden sürdürdü. Doğu Perinçek tekrar, "İsmimizi doğru okusun. 'Doğu'nun, Kemal'in' diye okuyamaz" şeklinde tepkisini dile getirdi. Perinçek,"İddianamede soyadlarımız yazıyor. Hiçbir yerde bize böyle hitap edemez" demesi üzerine Savcı, "O bölümde o isimden tek olduğu için okuduk. Bizden iddianameyi kısaltmamız istendi, biz de kısaltarak okuyuroz." yanıtını verdi. Perinçek de "Söyleyemezsiniz" diye bağırdı.

Tutuksuz sanık Kemal Alemadaroğlu da "Ters okuyorsunuz. Tapelerde Necdet ile Kemal isimleri yer değiştirmiş" uyarısında bulundu. Savcı Pekgüzel de, "İsimler yanlışlıkla ters yazılmış olabilir" cevabını verdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Cumhuriyet Savcısı'nı sanıkların isimlerin soy isimlerle birlikte okuması yönünde uyardı. Bunun üzerine Savcı, isimleri okumak yerine soyisimleri okumaya başladı.

Öte yandan, Kemal Alemdaroğlu ile Güler Kömürcü'nün avukatı Metin Çetinbaş, "Kayıtlara geçmesi için söz istiyorum" diye ayağa kalktı. Mahkeme Başkanı, "Kayıtlara geçiyoruz zaten. Size söz vermiyorum." dedi.


--------------

SAAT: 10.00

ERGENEKON DAVASININ BUGÜNKÜ DURUŞMASI BAŞLADI

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 9. duruşması başladı. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, Veli Küçük ile Doğu Perinçek'in de aralarında yer aldığı bazı tutuklu sanıklar hazır edildi. Tutuksuz sanıklardan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Şahin, Feridun Refik Nuhoğlu, İbrahim Benli, Mehmet Murat Yücel, Murat Özkan, İsmail Eksik, Emin Caner Yiğit ve başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya katıldı. 

Sanık, avukat ve katılımcıların tespiti yapılarak zapta geçirilmesinin ardından, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, iddianameyi, geçen celse kalınan 1344. sayfasından itibaren okumaya başladı. 

Pekgüzel ve diğer savcı Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olanak okunan iddianamede, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun hukuki durumunun ele alındığı bölüm okunuyor. 

Bu arada Alemdaroğlu, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne girerken basın mensuplarının, ''Bugün iddianamenin sizinle ilgili bölümü okunacak'' demeleri üzerine, iddianameyi dinleyeceğini ve zamanı gelince savunmasını yapacağını belirterek, ''Hep aynı şey. Değişen bir şey yok'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.