Şehitlerin Kimlikleri Belli Oldu

Şehitlerin Kimlikleri Belli Oldu
Konya’da savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi.

Konya’da F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi.

MUSTAFA TANIŞ'IN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Konya'daki uçak kazasında şehit olan Mustafa Tanış'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Tanış'ın hayatını kaybettiği haberini ailesine silah arkadaşları verdi.

Acı haberin ardından şehidin babası Hayri Tanış ve annesi Yurdagül Tanış'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit pilotun evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

Bir ambulans ise evin önünde hazır bekletildi.

İSMİNİ AĞABEYİNDEN ALDI

Konya'da eğitim sırasında düşen F-4 savaş uçağında şehit olan pilot Mustafa Delikanlı'nın ismini 10 yaşında top oynarken başını betona çarparak hayatını kaybeden ağabeyinden aldığı öğrenildi.

Konya'da eğitim sırasında düşen F-4 savaş uçağı pilotu Mustafa Delikanlı'nın ismini vefat eden ağabeyinden aldığı öğrenildi.

Delikanlı'nın ağabeyinin henüz 10 yaşında iken mahallede top oynarken başını beton zemine çarparak hayatını kaybettiği öğrenildi. Çocuklarının vefatından sonra dünyaya gelen oğullarına da Mustafa ismini veren aile, şimdi abisiyle aynı kaderi yaşayan oğulları için gözyaşı döküyor.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Konya’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Mustafa Delikanlı’nın İstanbul’daki baba ocağına ateş düştü.

Konya’da F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 pilottan Mustafa Delikanlı’nın (34) ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehidin Bayrampaşa’da yaşayan ailesinin evine gelen askeri yetkililer, anne Refika Delikanlı ile oğlu Mesut Delikanlı’ya acı haberi verdi.

Bu sırada biri askeri olmak üzere iki ambulans da evin önünde hazır bekletildi.

Hastalığı bulunan baba Mehmet Delikanlı’nın ise hastaneye götürüldüğü ve oğlunun şehit olduğu haberinin burada verileceği öğrenildi. Ailenin üç oğlundan en küçüğü olan Mustafa Delikanlı’nın şehit düşmesi, yakınlarını da yasa boğdu.

Acı haberi alan yakınları, şehidin ailesinin yaşadığı eve koştu. Şehit pilotun ağabeylerinden birinin yurt dışında olduğu ve haberi alınca Türkiye’ye dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

ŞEHİTLERİMİZİN MEMLEKETLERİ

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu, diğer Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın ise Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum