Ege Ve Akdeniz İçin Tsunami Tehlikesi

Ege Ve Akdeniz İçin Tsunami Tehlikesi
Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'de meydana gelecek bir depremde tsunami tehlikesi olduğunu iddia etti.

Deprem Haftası dolayısıyla Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık, Sosyal Hizmet Uzmanı Ezgi Yalçın ve Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam'la birlikte konuşmacı olarak katılan Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'de meydana gelecek bir depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'in tarihi yapısına bakıldığında burada meydana gelen bir depremin tsunami üretebildiğini söyledi.

Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerle birlikte bir tsunami erken uyarı sisteminin kurulması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, "Ege ve Akdeniz'in tarihi, çok gizli bir tsunami tehlikesinin olduğunu bize söylüyor. Yapacağımız, Ege'ye kıyısı olan ülkelerle tsunami erken uyarı sistemlerini kurmaktır. Marmara için böyle bir tehlike ve risk söz konusu değil. Marmara büyük bir tsunami üretemez. Ege için tsunami tehlikesi çok ciddi bir durumdur" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.