HDP'den Tehdit: Pişman Ederiz

HDP'den Tehdit: Pişman Ederiz
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi görüşmelerine yönelik "Meclisi kilitleyeceğiz” tehdidi savurdu.

Kaplan, TBMM’de basın toplantısıdüzenleyerek, ‘İç Güvenlik Paketi’ görüşmeleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacağını ve  bir cent talepli olmak üzere, AİHM'ne bugün başvuru yaptığını söyledi.

Kaplan şunları kaydetti: "Önümüzde uzun bir yol var. 5 Nisan’da Meclis kapanacak. Ya bu paketi geri alacaklar, ya da geçirdiklerinde burunlarından fitil fitil getirmiş olacağız, gensorularla sarsacağız, genel görüşme önergeleriyle sarsacağız. Meclisi kilitleyeceğiz.”

İç Tüzük’ten kaynaklı demokratik geciktirme muhalefetinin yerini üst aşamaya taşıdıklarını söyleyen Kaplan şöyle devam etti: “Gensorularla, hükümeti de, bu emri verenleri de yaptıklarına pişman edeceğiz. Çünkü biz Halkların Demokratik Partisi, halkların vicdanıyız, 77 milyonun insanın güvencesiyiz ve sesiyiz. Artık karşılarında bir tek demokratik ana muhalefet partisi var: HDP’dir. Yargıda, meydanda, Meclis’te her yerde HDP’yi rüyalarında görecekler.”

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum