Üniversitede Rezalet

Üniversitede Rezalet
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eşcinseller günü kutlamaları yapılıp, öğrencilere ücretsiz alkollü içecek ile prezervatif dağıtılarak partiler düzenlendiği ortaya çıktı.

Pamukkale Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si'nde okul yö­ne­ti­mi­nin de des­te­ğiy­le iç­ki­li par­ti­ler dü­zen­len­di­ği or­ta­ya çık­tı. Tıp Bö­lü­mü öğ­ren­ci­le­ri, üni­ver­si­te yö­ne­ti­mi­nin ona­yı ile sa­ğa so­la ya­pış­tı­rı­lan afiş­ler­le 17 Mart ‘Tıp Bay­ra­mı­’ ve­si­le­siy­le dü­zen­le­ne­cek iç­ki­li ‘Tıp Par­ti­si­’ne da­vet edil­di­ler. 

TEH­Lİ­KE AL­KOL­LE KAL­MI­YOR

Bir ‘i­lim ir­fa­n’ yu­va­sı ol­ma­sı bek­le­nen üni­ver­si­te­de ya­şa­nan bu du­ru­mun ar­ka pla­nın­da ‘Av­ru­pa Tıp Öğ­ren­ci­le­ri Bir­li­ği­’ (EM­SA) isim­li AB des­tek­li bir söz­de STK’­nın par­ma­ğı ol­du­ğu öğ­re­nil­di. EM­SA­’nın, ça­tı­sı al­tı­na al­dı­ğı öğ­ren­ci­ler için al­kol tü­ke­ti­mi­nin, yoz­laş­ma ör­nek­le­rin­den sa­de­ce bir ta­ne­si ol­du­ğu be­lir­ti­li­yor.

basliksiz-1-082.jpg

PRE­ZER­VA­TİF DA­ĞIT­MIŞ­LAR

Zi­ra EM­SA­’nın ay­nı fa­kül­te­de öğ­ren­ci­le­ri ‘cin­sel öz­gür­lü­k’ yön­len­dir­me­si ile de­je­ne­re et­me­ye ça­lış­tı­ğı, eş­cin­sel fa­ali­yet­ler or­ga­ni­ze et­ti­ği, hat­ta geç­ti­ği­miz yıl­ba­şın­da öğ­ren­ci­le­re pre­zer­va­tif bi­le da­ğıt­tı­ğı öne sü­rül­dü. EM­SA­’nın pre­zer­va­tif­le­ri yıl­ba­şın­dan bir haf­ta ön­ce ‘A­IDS Sto­p’ isim­li et­kin­lik kap­sa­mın­da öğ­ren­ci­le­re da­ğı­tıl­mış.

“PEM­BE GİY GE­L”

Fa­kül­te­de son ola­rak 2014 yı­lın­da söz­de ‘eş­cin­sel­ler gü­nü­’ ola­rak kut­la­nan 10 Ni­san gü­nü eş­cin­sel ‘pem­be gi­y’ et­kin­li­ği dü­zen­len­di­ği öğ­re­nil­di. Bu et­kin­lik ise TURK­MSIC isim­li olu­şum ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edil­miş.

basliksiz-3-027.jpg

Fakültede her yere asılan afişlerde “sözde eşcinseller günü” olarak kutlanan 10 Nisan günü “Pembe giy” etkinliği de düzenleneceği de yer alıyor.

NEDEN TIP FAKÜLTELERİ?

‘Cin­sel öz­gür­lü­k’ gi­bi te­ma­lar­la üni­ver­si­te genç­li­ği­ni de­je­ne­re et­me­ye ça­lı­şan çev­re­le­rin, kul­lan­dık­la­rı afiş­le­ri özel­lik­le Tıp Fa­kül­te­si­’ne as­ma­la­rı “Ne­den tıp fa­kül­te­le­ri?” so­ru­su­nu gün­de­me ge­tir­di. Bu du­rum­dan ra­hat­sız olan Tıp Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri­ne gö­re ken­di bö­lüm­le­ri­nin öğ­ren­ci­le­ri en göz­de öğ­ren­ci­ler­den oluş­tu­ğu için özel­lik­le bu fa­kül­te­ler he­def alı­nı­yor.

basliksiz-5-006.jpg

basliksiz-2-050.jpg

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde EMSA isimli öğrenci grubunun düzenlediği sözde öğrenci etkinliğinde "1 yerli içki ve 1 shot ücretsiz" ibaresi dikkat çekiyor.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum