CHP'li Belediyenin Başörtüsü Nefreti

CHP'li Belediyenin Başörtüsü Nefreti
P’li Edirne Büyükşehir Belediyesi’nin, kötü kokular yaydığı gerekçesiyle yıktığı Hürriyet Meydanı’ndaki süs havuzunun yerine ‘başörtüsünü çıkartıp atan erotik kadın heykeli’ yerleştirileceği ortaya çıktı.

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ‘sürpriz’ dediği girişimden başörtüsü nefreti çıktı. Belediyenin kötü kokular yaydığı gerekçesiyle yıktığı Hürriyet Meydanı’ndaki süs havuzunun yerine skandal bir heykel yerleştireceği öğrenildi.

Havuzun yıkılması esnasında, havuzun aşırı koku yaptığı ve çocuklar için tehlike oluşturduğunu söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, havuzun yerine ne yapılacağı yönündeki sorulara ise ‘Sürpriz’ yanıtını vermişti.

SÜRPRİZDEN ÇIKTI!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için açılış tarihi veren Belediye’nin ‘sürprizinin’ ‘başörtüsünü çıkartıp atan erotik kadın heykeli’ olduğu ortaya çıktı. Yıkılan havuzun yerine başındaki örtüyü çıkarıp atan sözde ‘çağdaş ve özgür kadın’ heykelini yerleştirme kararı alan belediye, aynı heykeli daha önce de iki kez şehrin değişik noktalarına yerleştirmeye kalkmış ancak yoğun eleştiriler sebebiyle bu isteğini gerçekleştirememişti. 

basliksiz-1-088.jpg

basliksiz-1-089.jpg

YER BULUNAMIYOR

Milli ve manevi değerlerimize yönelik ‘nefreti’ simgeleyen heykel projesinin finansmanı Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından sağlanmıştı. Konsepti ise Trakya Üniversitesi eski Rektörlerinden Prof. Dr. Osman İnci tarafından belirlenmişti. Bir Bulgar ‘sanatçıya’ 2002 yılında yaptırılan heykel, törenle Atatürk Anıtı'nın karşısına dikilmişti. Birkaç kez saldırıya uğrayan heykel buradan Vali Konağı karşısındaki kavşağa taşınmıştı.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum