Erdoğan Kadın İşçiler Kurultayı'nda Konuştu

Erdoğan Kadın İşçiler Kurultayı'nda Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın İşçiler Büyük Kurultay'ında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

-5 milyon insan kendi ülkesini terk etmek zorunda kaldı.  O insanların halini gördünüz.
Buradan dünyaya sesleniyorum; Ey dünya, Ey Batı, kadın hakları konusunda ne yapıyorsunuz. Benim ülkeme sığınanlar için ne yaptınız. Ben dünya da insana değer vermeyen hiç bir ülkeyi büyük olarak kabul etmiyorum. Büyüklük, o garibin o mağdurun o yolda kalmışın sahipliğidir.

-Kadınların yaşadığı insanlığın kanayan yarasıdır. Ayrımcılığa karşı mücadele ederken insan onuru alçakça hunharca çiğneniyor.Kadınlar yaşam haklarına sahip çıkılmasını istiyor.

-Kadını Allah'ın bir emaneti olarak görmek, bu kadına karşı ayrımcılık değildir. Bu kadını baş tacı etmek yüceltmektir.Bazıları diyor ki bize ana demeyin biz kadınız. Ben diyorum ki doğuran doyuran yetiştiren. Ben anasının ayakları altını öpen bir evladım. Anacığım ayağını çekerdi ben zorla öperdim. Ben anneme benden cennetin kokusunu mu çekiyorsun derdim. Kadın ve erkek arasındaki ayrımı söylemek, kadının haklarının kollanmasını söylemektir. Biz her türlü ayrımcılığı reddeden bir medeniyetin mensubuyuz.  Töre cinayetleri adı altında kabul edemeyeceğimiz sapkın bir görüş vardır. 
-Sırf Başörtülü diye Merve Kavakçı'ya Meclis çatısı altında yapmadıklarını bırakmadılar.  Üniversitelerinde kız öğrenciler sadece başörtülüler diye okullarına sokmadılar. Benimde kız evlatlarım da bunu yaşadı. 
Gezi olayları yaşadık, bu esnada bir anne yanında coçuğu olduğu halde bir grup taciz etti.  Bunlara kimse bir şey demedi. Vicdansızca o kadının üzerine gitmeye başladılar. Müftünün karısıyım diye istismar yapanlara kimse bir şey yapmadı. Demek ki bunlar için önemli olan kadın değil 'sadece bazı kadınlar'. Kendileri için malzeme çıkarma peşinde koşanlar var ya asıl ayrımcı olanlar. Tacize uğrayan kadına değil kıyafetine bakanlar var ya asıl ayrımcı onlar. 

Kadınların sosyal haklarının kısıtlanmasına asla izin vermeyiz. Kariyer yapmak isteyen kadının da iş yeri açıp çalışmak isteyen kadının da yanındayız. Bununla ilgili bir çok çalışma yaptık, halen de yapılması gerekenler elbette var. kadınların şu an ki iş hayatı eskisiyle mukayese edilmeyecek kadar iyi durumdadır. Bugün eğitim konusunda kadın-erkek ayrımı konusunda bir durumun kalmadığını görüyoruz. Aileler kız çocuklarının okumasına artık çok daha fazla destek veriyor. Kız çocuklarının okuması için artık daha fazla destek veriyoruz. Kadınlar iş hayatımda pozitif ayrımcılık yapılıyor. Kamuya personel alımı durumunda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın işçi çalıştıran iş yerlerine maddi destekte bulunuyoruz. 

7 haziran seçimlerinde kandın sayısı daha fazla olacak.

ONLAR TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL

Bugün bakıyorsunuz çevrenize artık bir çocuk iki çocuk. Bu durum ülkemizin için ciddi bir sorun. Güçlü milletler güçlü ailelerle kurulur. Ailelerdeki çocuk sayısının elbette farklı sebepleri var. Sizlerden rica ediyorum Bu konuda lütfen hassas olun. Batı artık yaşlı bir nüfus biz de şuanda ki gibi gidersek batı gibi olacağız. Çocuk hiç bir şeye mani değildir. çocuk Rızkıyla gelir bunu bilin. Ben hep en az üç çocuk tavsiyesinde bulunduğumda bunu dalgaya alıyorlar. Onlar tehlikenin farkında değil. Eğer olay paraysa zenginlere bakın genelde hep bir çocuğu iki çocuğu var. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum