Erbil'de Kritik IŞİD Zirvesi

Erbil'de Kritik IŞİD Zirvesi
Irak'ta IŞİD'in kontrolündeki Musul'u kurtarmaya yönelik hazırlıklar devam ederken Erbil'de dikkati çekici bir toplantı yapıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaşkanıMesut Barzani ile Sünni liderler Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ve kardeşi Musul Valisi Esil Nuceyfi bir araya geldi.

Barzani'nin resmi konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşme ile ilgili IKBY Başkanlığının resim internet sitesinde bir açıklama yayımlandı.

Açıklamaya göre görüşmede "Musul'u kurtama planı ve operasyonda Peşmergenin üstleneceği rol" ele alındı. Barzani ve Usame Nuceyfi, terör örgütü IŞİD'in Irak'tan püskürtülmesi ve ekonomik krizden çıkılması için tüm siyasi tarafların ortak hareket etmesi noktasında hemfikir olduklarını dile getirdi.

Barzani, IŞİD'in elindeki bölgelerin kurtarılması için ordu birliklerinin birlikte hareket etmesinin önemine dikkati çekti. Usame Nuceyfi de, Peşmerge güçlerinin, IŞİD'e karşı elde ettiği başarılardan dolayı Barzani'yi tebrik ederek, terör örgütünün Musul'da da bozguna uğramasını temenni ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.