Başörtü Yasağından Sonra Kravat Mecburiyeti

Başörtü Yasağından Sonra Kravat Mecburiyeti
Özbekistan'da başörtüsü yasağından sonra erkek öğrencilere de kravat takma zorunluluğu getirildi. Kurala uymayan çevre temizliği yapıyor.

Ülkenin Fergana vilayetinde bulunan Kokand Devlet Pedagoji Enstitüsü yönetiminin derslere kravat takmadan gelen erkek öğrencileri derse almadığı, kravatsız giren öğrencilere ise çeşitli cezalar verdiği belirtildi. Kravat takmayan öğrencilere sokak temizleme, ev boyama veya ağaç budama cezası veriliyor.

Ozodlik radyosuna bu konuda şikayette bulunan Pedagoji Enstitüsü talebeleri "Her gün, fakülte dekanı ve diğer akademisyenler enstitü kapısında talebelerin kıyafetlerini kontrol ediyor. Önceleri siyah takım elbise ve beyaz gömlekle okula gelmemiz kafi idi. Sonra buna kravat takma mecburiyetini de eklediler. Kravat takmayanları topluyorlar ve ders yerine bekçi ve bağcıların yapacağı işleri bizlere yaptırıyorlar. Biz zaten pamuk toplama zamanında iki üç ay tarlada zaman kaybediyoruz. Şimdi ders görme yerine enstitüde ek işleri yapıyoruz”dedi.

Üniversitenin bir hocası ise bugün ülkenin eğitim kurumlarında erkek öğrencilerin kravat takmasının dersleri öğrenmesinden ve eğitim almasından on daha fazla önem kazandığını söyledi.

Özbekistan Eğitim Bakanlığı basın yetkilisi Ozodlik radyosuna konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ülkedeki yüksek eğitim kurumlarının talebelerin okula nasıl gelmelerini belirleyen yönetmeliği olduğunu” söylemekle yetindi.

Ülkede birçok üniversitede yönetim öğrencilere tek TİP  kıyafeti dayatıyor. Bu çerçevede başörtüsü de yasak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.