Fransızlar ABD'de Savaş Gemisini Batırdı!

Fransızlar ABD'de Savaş Gemisini Batırdı!
ABD’nin Fransa ile yaptığı ortak deniz tatbikatı pek de ‘beklediği gibi’ gitmedi.

‘Düşman’ rolü verilen Fransız denizaltısının ABD uçak gemisini ‘batırması’, ABD’li yetkililerin kaşlarını kaldırmasına neden oldu. Fransa Donanması ve Savunma Bakanlığı'nın, internet sitesine açıkladığı bu bilgiyi kısa süre sonra silmesi dikkatlerden kaçmadı.

Florida kıyılarında şubatın ortasında başlayan ve 10 gün süren Fransa- ABD askeri tatbikatının gizlenmek istenen ‘beklenmedik sonucu’ basından saklanamadı.

‘Safir’ isimli Fransız nükleer saldırı denizaltısı önce USS Theodore Roosevelt uçak gemisi, savaş gemisi, muhrip ve denizaltıdan oluşan ABD grubuna katıldı.

ycrrx_1425645561_6618.jpg

Tatbikatın amacı, 4 yıldır yenilenen USS Theodore Roosevelt’i test etmekti. Nitekim tatbikatın, Fransa’nın ABD tarafında olduğu ve ABD gemilerini koruduğu ilk kısmı yolunda gitti.
Ancak Fransız denizaltısının düşman rolü oynadığı ve USS Theodore Roosevelt’i bulup yok etmekle görevlendirildiği ikinci kısımda söz konusu uçak gemisini ‘batırdı’,  2. 6 milyar dolara mal olan yenileme işlemi beklenmedik bir şekilde sonuçlanmış oldu.

05ang_1425645569_8483.jpg

GİZLENEMEDİ

Bu bilgiyi Fransa Donanması ve Savunma Bakanlığı kendi internet sitelerinde açıkladı, ama açıklama kısa süre sonra silindi.  Ancak bu sözler The Aviationist gibi bazı siteler tarafından çoktan fark edilmiş olduğu için basına sızması da engellenemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum