Kapama İddiası İçin Ne Dedi?

Kapama İddiası İçin Ne Dedi?
CHP eski Genel Başkanı Baykal, partisine kapatma davası açılacağı iddialarına yönelik, "Bunlar ciddiyetsiz işler. Ama birileri uğraşıyor.

Deniz Baykal, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nce düzenlenen 'Ortadoğu'da ve Türkiye'de Yeniden Yapılanma Projesi' başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Baykal, konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Partisi hakkında kapatma davası açılacağına yönelik iddiaları değerlendiren Baykal, Türkiye'nin probleminin olmayan sorunları siyaset gündemine taşımak ve onun etrafından bir siyasi enerji tüketimini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Baykal, "Akıl, mantık, sağduyu bazen görülüyor ki kayboluyor. En saygıdeğer siyasetçiler cinayetle itham ediliyor, olmadık suçlamalar birbiri hakkında ortaya atılıyor. Yalana dayalı, gerçek olmayan verilerle imal edilmiş iddialarla, özel senaryolarla siyaset yapma yöntemi ne yazık ki bu döneme damgasını vurmuştur" diye konuştu.

'ÇALIŞSINLAR BAKALIM'

Bunu 'acı bir olay' olarak değerlendiren ve Türkiye'nin şu anda en ciddi konuları konuşması gereken bir dönemden geçtiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Magazin bile demeye dilim varmıyor. Bunlar ciddiyetsiz işler. Ama birileri uğraşıyor. Birileri bunu ciddi ciddi devlet kurumlarında bir proje olarak ele alıyor, konuşuyor, sunuyor, 'nasıl ele alalım, nasıl sunalım, kimi itham edelim, o ne cevap verir' senaryoları yazılıyor. Bunlara karşı yapılacak şey ciddiye almamaktır, itibar etmemektir. Cevap vermeye bile gerek hissetmiyorum. CHP'yi savunmak zorunda kaldığımızda söyleyecek çok şey var tabi.

Ben CHP'yi şimdi savunma zorunda bizi bırakacak bir ciddiyeti de taşıdığına inanmıyorum bunların. Bunlar hevesler. Siyaseti seçim öncesinde belli noktalara taşımak için yapılan çalışmalar. Yapılıyor mu? Evet yapılıyor. Doğru mu? Evet, doğru. Acı olan manzara da bu. Deli saçması birinin yalanı olsa mesele yok. Ama devlet kurumlarına bu tip görevler veriliyor, onlar da çalışıyor. Çalışsın bakalım, çalışsınlar. Verilecek cevabımız olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.