Pavyoncular Dansöz Yetiştirecek

Pavyoncular Dansöz Yetiştirecek
Ka­dı­kö­y’­de CHP’li be­le­di­ye­nin des­te­ği, Va­li­lik ve Mil­li Eği­ti­m’­in olu­ru ile ger­çek­leş­ti­ri­len dans ya­rış­ma­sı­nın jü­ri üye­le­ri­ni de pav­yon­lar­da dan­söz­lük ya­pan ki­şi­ler oluş­tu­ru­yor.

CHP’­li Ka­dı­köy Be­le­di­ye­si’nin des­te­ğiy­le or­ga­ni­ze edi­len ve jü­ri üye­le­ri ara­sın­da uyuş­tu­ru­cu kul­lan­mak ve sat­mak­tan hak­la­rın­da iş­lem ya­pı­lan­la­rın, ge­ce ku­lüp­le­rin­de ve ga­zi­no­lar­da dan­söz­lük ya­pan­la­rın bu­lun­du­ğu ‘İs­tan­bul Li­se­le­ra­ra­sı Dans Ya­rış­ma­sı­’ isim­li söz­de et­kin­lik­te, 13-14 ya­şın­da­ki kız ço­cuk­la­rı ‘çağ­daş­lık ve sa­na­t’ adı al­tın­da ne­re­dey­se çı­rıl­çıp­lak so­yu­la­rak teş­hir edi­li­yor­lar.

Da­ha acı bir ay­rın­tı ise, ya­rış­ma­ya so­ku­lan­la­rın ara­sın­da ye­tim ve ök­süz ço­cuk­la­rın eği­ti­mi ama­cıy­la 142 yıl ön­ce Müs­lü­man­la­rın ha­li­fe­si­nin fer­ma­nıy­la ku­ru­lan; Cum­hu­ri­yet dö­ne­min­de Ya­hu­di­le­rin, Sa­be­ta­yist­le­rin, ma­son­la­rın, koz­mo­po­lit­le­rin ve la­ik­çi­le­rin çö­rek­len­di­ği; bu­gün de ha­len ay­nı zih­ni­ye­tin elin­de bu­lu­nan Da­rüş­şa­fa­ka Ce­mi­ye­ti­’ne bağ­lı okul­lar­da öğ­re­nim gö­ren ye­tim ök­süz kız öğ­ren­ci­le­rin de bu­lun­ma­sı. Söz ko­nu­su dans ya­rış­ma­sı­nın T.C. İs­tan­bul Va­li­li­ği İl Mil­li Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­’nün 01.07.2014 ta­rih ve 66452182/821.05/ 2745771 sa­yı­lı ona­yıy­la ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği öğ­re­nil­di. Bu se­ne 25 Ni­san ta­ri­hin­de Ka­dı­köy Be­le­di­ye­si­’ne ait Cad­de­bos­tan Kül­tür Mer­ke­zi­’n­de 7.si dü­zen­le­ne­cek olan ‘Dans Ya­rış­ma­sı­’, Ser­hat Ha­cı­pa­şa­lı­oğ­lu­’nun sa­hi­bi ol­du­ğu ‘End Pro­dük­si­yo­n’ ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­li­yor.

JU­Rİ ÜYE­LE­Rİ!

Uyuş­tu­ru­cu kul­lan­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le gö­zal­tı­na alı­nıp hak­kın­da hu­ku­ki iş­lem­ler ya­pıl­mış; ay­rı­ca ga­zi­no­lar­da, pav­yon­lar­da, ge­ce ku­lüp­le­rin­de ça­lı­şan isim­le­rin de ara­la­rın­da bu­lun­du­ğu jü­ri he­ye­ti ise şu isim­ler­den olu­şu­yor: Arif Ala­şan, Ay­sun As­lan, Bil­ge Tuğ­suz, İs­met Müf­tü­oğ­lu, İz­zet Öz, Me­lis Sök­men, Ok­tay Ke­res­te­ci, Ol­cay­to Ah­met Tuğ­suz, Sel­çuk Bo­rak, Se­rap Ak­soy, Ser­hat Ha­cı­pa­şa­lı­oğ­lu, Sey­yal Ta­ner, Si­bel Sü­rel, Yü­cel Can­ya­ran. 

KENDİ ÇO­CU­ĞU­NU GÖN­DE­RİR Mİ­SİN?

Ko­nuy­la il­gi­li bil­gi ve­ren bir va­tan­daş şun­la­rı kay­det­ti: “Ka­dı­köy Be­le­di­ye­si me­kan­la­rın­da ger­çek­leş­ti­ri­len bir ya­rış­ma­ya dik­ka­ti­ni­zi çek­mek is­ti­yo­rum. […] Türk ta­ri­hin­de, kül­tü­rün­de, mil­li eği­tim an­la­yı­şı­mız­da, di­ni­miz­de, ör­fü­müz­de kız ço­cuk­la­rı­mı­zı so­yun­du­ra­rak, bir­ta­kım cin­sel fi­gür­ler ser­gi­le­me­le­ri sağ­la­na­rak on­la­rı teş­hir et­me­nin bir meş­ru­iye­ti­nin ol­du­ğu­nu san­mı­yo­rum. Bu­ra­lar­dan pav­yon­la­ra, ele­man mı dev­şi­ri­yor­lar di­ye dü­şün­me­den ede­mi­yo­rum. Bu mu­ame­le­nin (Da­rüş­şa­fa­ka öğ­ren­ci­le­ri gi­bi) ye­tim ve ök­süz ço­cuk­la­ra ya­pıl­ma­sı ay­rı­ca si­nir bo­zu­cu... Or­ga­ni­za­tör­ler Mil­li Eği­ti­m’­den onay al­dık­la­rı­nı ifa­de edi­yor­lar. İs­tan­bul Mil­li Eği­tim Mü­dü­rü­’ne ses­le­ni­yo­rum; ‘Sa­yın mü­dür! Siz ken­di kı­zı­nı­zı böy­le bir et­kin­li­ğe gön­de­rir mi­si­niz?’ Söz ko­nu­su ke­pa­ze­li­ği ön­ce siz de­ğer­li ba­sı­nı­mı­za son­ra si­zin ara­cı­lı­ğı­nız­la da dev­let bü­yük­le­ri­mi­ze ha­va­le edi­yo­ru­m”

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum