Ak Parti'ye Büyük Tuzak!

Ak Parti'ye Büyük Tuzak!
Seçim öncesi kurulan bir tuzak ile velilere astronomik cezalar gönderilerek AK Parti ile velilerin karşı karşıya getirileceği iddia edildi.

Seçim öncesi okul aile birlikleri ve velilerle AK Parti’yi karşı karşıya getirecek, AK Parti’yi veliler nezdinde zor duruma sokacak bir tuzağı Star Gazetesi Yazarı Dr. Resul Kurt ortaya çıkardı.

Veliler üzerinden hayata geçirilecek olan tuzağın deşifre edilmemiş olması halinde 7 Haziran seçimleri öncesinde birçok velinin AK Parti’ye karşı kışkırtılarak, AK Parti'yi eğitim düşmanı ilan edileceğini söyleyen Kurt, 14 Şubat tarihli yazısına atıfta bulunarak, “Okul aile birliklerine şok ceza yolda” diye yazmıştım. Bu yazımda özetle;

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde AK Parti hükümetlerinin istihdamı ve SGK prim tahsilatını artırmak için özel sektör işverenlerine 2008 yılında 5 puanlık prim indirimi getirildiğini,

SGK tarafından 22.01.2015 tarihinde yayınlanan (63665751/20702/421694 sayılı) Genel Yazı’da eğitim kampüslerinde yer alan okullar dâhil Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve eğitim kurumlarında kurulan okul aile birliklerinin SGK tarafından kamu işyeri sayılarak beş puan teşvikinden yararlandırılmayacağını,

Ayrıca SGK yönetiminin okul aile birliklerinin yararlandığı teşvikleri yersiz yararlanılan tutarlar olarak değerlendirilerek yararlandıkları teşvikleri gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte tahsil edeceğini açıkladığını,  

Özellikle 7 Haziran seçimleri öncesinde okul aile birliklerinin ‘özel sektör olduğu gerçeğine’ rağmen, SGK tarafından beş puan primlerinin faiziyle iadesinin istenmesi velilerle okul aile birliklerini karşı karşıya getirecek planın bir parçası olduğunu,

Eğitim barışına darbe vuracağı gibi bütün Türkiye’de aileler nezdinde olumsuzluk oluşturacağını, dahası velileri hükümet aleyhine kışkırtacak bu düzenlemenin PARALEL TERÖR ÖRGÜTÜ’nün amacına hizmet ettiğinden bahsettiğini söyledi.

SGK'DAN AÇIKLAMA YOK!

Yazısıyla  ilgili olarak başta konuyu çok iyi kavrayan mali müşavir ve avukatlar olmak üzere birçok okurdan destek geldiğini de aktaran Kurt, SGK yönetiminden ise en küçük bir açıklama gelmediğine vurgu yaptı.

Kurt ilgili yazısında sözlerine şöyle devam ediyor...

Bir kurum düşünün ki, bu kadar önemli olan ve milyonlarca aileyi ilgilendiren bir karar alıyor ve bunun arka planı deşifre olduğunda en küçük bir tepki veremiyor. Sadece cılız bir sesle paralel medyanın kalemşörleri itiraz ediyor. Burada paralel kalemşörlerin itiraz etmesinden ve yazımızı eleştirmesinden de anlıyorum ki, doğru bir tahlil yapmışız, arı kovanına çomak sokmuşuz.

Tam da 7 Haziran seçimleri öncesinde bu şekilde bir işlem yapılmış olmasının tamamen seçimlerde AK Parti’yi zor durumda bırakmaya yönelik planlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Burada SGK’daki iyi niyetli bir kısım bürokratı tenzih ediyorum. Ancak görünen köy kılavuz istemez ve yapılan uygulamanın amacının 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’yi zor duruma düşürmek olduğu açıkça görülüyor.

VELİLER TEDİRGİN

Okurumuz Mehmet Ali Demircan aynen; “22.01.2015 tarihli genelge ile SGK okul aile birliklerinin statüsünü değiştirerek özel olan işyeri statüsünden kamu işyeri statüsüne alarak yazınızda belirttiğiniz üzere hukuk cinayeti işlemiştir.

Her ne kadar 6552 sayılı  yasadan faydalandırılması için ivedi dese de bu yazılar bize 23.02.2015 tarihli kurum ekli yazısı ile gönderilmiştir.

‘Bildirgesini göndermiş oluğum 2 adet  okul aile birliğinin yaklaşık 40’ar aydan 80 adet iptal ve ak ile teşvik iptali söz konusudur. Okul aile birliklerinin maddi durumu bildiğiniz üzere çok kötü ve yaklaşık 2.500-3.000 TL tutarındaki bu külfeti de karşılayamayacaklardır.

Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir yöntem olup olmadığını öğrenmek (dava açma dahil) ve kuruma karşı bu dayatmacı politikayla uğraşmak konusunda yardımlarınızı rica ediyorum” demiş.

Yine bir diğer okurumuz Kenan Yatıkçı da aynı konuda “Ben de okul aile birliğinde görev alan bir veliyim. Konuyu ele aldığınız için teşekkür ederim, bizden de geriye dönük primler istendi, dava açmayı düşünüyoruz. Sizin bir tavsiyeniz olabilir mi” diyor.

Öncelikle 14 Şubat tarihli yazımızın arkasında durduğumuzu buradan tekrar açıklamak istiyorum.
Olayın detaylarına bakıldığında, okul aile birliğinin ne olduğunun ve nasıl çalıştığının SGK’daki iyi niyetli bazı bürokratlar tarafından bilindiğini, kamu kurumu sayılmasının mümkün olmadığı görüşünde olduklarını biliyorum.

Bu sağduyulu idareciler tarafından yapılan itirazlar dikkate alınmaksızın maalesef, SGK Hukuk Müşavirliği’nin mütalaası doğrultusunda okul aile birliklerinin kamu kurumu sayılarak beş puanlık prim teşviklerinden yararlandırılmaması ve geriye dönük olarak da faiziyle birlikte iade alınması yoluna gidilmesinde art niyet arıyorum.

ÇÖZÜM SGK'DA

Şu an SGK, tuzağın ortaya çıkması sonrasında topu ne yapacağını şaşırmış durumda. SGK tarafından Maliye Bakanlığı’na bu konuda görüş sorulmuş olup, Maliye Bakanlığı’nın milyonlarca aileyi yakından ilgilendiren bu konuda umarız sağduyulu davranmasını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum