ÖSYM YGS Sorularını Açıkladı!

ÖSYM YGS Sorularını Açıkladı!
ÖSYM, YGS sorularından rastgele seçilen yüzde 20'sini açıkladı. İşte o YGS soruları:

ÖSYM Başkanlığınca, öncesinde ve sırasında her türlü tedbirin alındığı YGS'nin sorunsuz tamamlandığı bilgisi paylaşıldı.Sınav sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si, "osym.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle;

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) birinci aşaması olan  Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015-YGS) tüm yurtta 171 sınav merkezinde, toplam 7.031 sınav binasında, 109 bin 393 sınavsalonunda bugün saat 10:00’da başlayıp 12.40’da tamamlanmıştır. Sınav süresince toplam 314 bin 816 personel özveri ile görev yapmıştır.

Ülkemizin geleceği olan 2.046.716 gencimizin girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için yaklaşık 6 aydan fazla bir süredir gece gündüz çok titiz bir çalışma yürütülmüştür. Sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi  dakika dakika yürütülerek sınav sorunsuz biçimde tamamlanmıştır.  


ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda 2015-YGS’ye ait sorularının tamamından rastgele seçilen % 20’sine aşağıdaki bağlantıdan yayımlanmıştır. Adaylar sonuç açıklama sonrasında sınavda yer alan soruları kendi soru kitapçıklarındaki sırada olmak üzere ais.osym.gov.tr adresinden erişebileceklerdir.

Sınavın tüm adaylar, aileleri ve ülkemiz için hayırlı olmasını ve sınavın tüm aşamalarında görev  alan ÖSYM Personeline, Sınav Görevlilerimize ve Emniyet Görevlilerimize teşekkür ederiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum