Ölüm Nedenleri Kesinleşti: Domuz Gribi

Ölüm Nedenleri Kesinleşti: Domuz Gribi
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentteki domuz gribiyle ölüm iddialarıyla ilgili, "Halk Sağlığı ve Sağlık müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, yapılan tetkiklerde ölümlerden iki tanesinde H1N1 virüsü tespit edildi" dedi.

Anamur ilçesinde bazı vatandaşların domuz gribinden hayatını kaybettiği iddialarının hatırlatılması üzerine Çakacak, ilçelerden kent merkezine tedavi için gelen 7 kişinin çeşitli sebeplerden yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Ölenler arasında her yaş grubundan kişi bulunduğunu aktaran Çakacak, şöyle devam etti: "Dün hastalarımızdan biri kalp rahatsızlığıyla geldi ve yaşamını yitirdi. Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerimizden aldığımız bilgilere göre, yapılan tetkiklerde ölümlerden iki tanesinde H1N1 virüsü tespit edildi. H1N1, domuz gribi dediğimiz adı üstünde grip arkadaşlar. Yani gripler, sadece Türkiye'de değil dünyada da Avrupa'da da eğer bünye sağlam olmazsa ölümleri tetikleyebiliyor."

Salgın olma ihtimalinin sorulması üzerine Çakacak, "Dediğimiz gibi bu bir grip vakası. Her yerde var. Bütün dünyada olan bir hastalık çeşididir. Eğer vücudu dirençsiz yakalamışsa bazen ölümlere sebep olmaktadır. Dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız daha geniş açıklamayı yapacaklar ancak benim onlardan aldığım bilgilere göre bu bir grip çeşididir. Dolayısıyla ayrı bir önlem de yok. Grip için ne tür önlemler almak gerekiyorsa bunlar için de o önlemler alınacak" dedi.

Vali Çakacak, sağlık ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.