Erdoğan İran Ziyaretini İptal Edecek Mi?

Erdoğan İran Ziyaretini İptal Edecek Mi?
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kalın Yemen'de yaşanan olayların neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ziyaretinin iptal olup olmayacağını açıkladı.

İşte Kalın'ın basın mensuplarına verdiği cevaplar:

Silahların bırakılması en büyük arzumuzdur. Son günlerde Cumhurbaşkanımızı bu işin karşısında olduğunu gösterenler beyhude çaba içerisindeler. Cumhurbaşkanı çözüm sürecinin arkasındadır.

Soru ve Cevap
"CUMHURBAŞKANIMIZ İRAN'A GİDECEK"

- Yemen'deki gelişmeler malum. Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye bir talep oldu mu? Erdoğan'ın İran ziyaretinde bir değişiklik oldu mu?

Hayır sayın Cumhurbaşkanımız Nisan ayında İran'da olacak. Hatta bu ziyaret daha önemli hale geldi.
Yemen'de seçilmiş başkan ülkeden kaçmak zorunda kaldı. Husiler Aden'e de saldırınca. Körfez ülkeleri olaya müdahale etti. Temennimiz siyasi diyalogla bu sürecin çözülmesi. ÇEvremizde yeteri kadar kan var.

"ÖNEMLİ OLAN SİLAHLARIN BIRAKILMASIDIR"
- Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında yaşanan tartışma için Cumhurbaşkanın bir müdahalesi oldu mu?

Hayır böyle bir durum yok.

- İzleme heyetiyle ilgili bir gelişme var mı?

Çözüm süreci için en önemli adım silahların bırakılmasıdır. Daha önce de bu tür çağrılar oldu. Ama önemli olan ortaya konacak adımdır. Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdiğini biliyoruz.

"BAKANLAR KURULU İÇİN BİR TARİH YOK"

 - Sayın Cumhurbaşkanın Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği bir tarih var mı? Önümüzde ABD gezisi var mı?

Kesin bir tarih yok. Ama zaten bir rutine girmiş durumda. Geziler içinse zaten bilgilendirilrsiniz. AB ülkelerine yapacağımız ziyaretler AB gündemini sıcak tutmak içindir. G20 zirvesi öncesi tüm ülkelere gitmek planımız var. G20 zirvesi içinde tüm hazırlıklar devam etmektedir.

"MEZHEPSEL OLARAK OLAYLARA BAKMADIK"

 - Türkiye Yemen konusunda İran'a neler söyleyecek?

Biz en başından beri mezhepsel ayrılığa karşıyız. İran bizim komşumuz önemli bir ticaret ortağımız. Biz hiçbir ülkeye mezhepsel olarak bakmadık. Nükleer müzakerelerde Brezilya ve Türkiye'nin tavrı ortadadır. 2011'de bizim ortaya koyduğumuz çözüme 4 yıl sonra geldiler. O gün bize İran yanlısı diyenler bugün müzakarelere katılan ülkelere İrancı demiyor.

"KAMU DÜZENİNDEN ASLA TAVİZ VERİLMEYECEKTİR"

- Genelkurmayın bir açıklaması oldu. Mazıdağ'ında bir operasyon oldu. Çukurca'da saldırı oldu. Bunlar çözüm sürecini etkiler mi? Cumhurbaşkanın kurucusu olduğu partinin seçim beyannamesinde başkanlık sistemi var mı?

Kamu düzeninden asla taviz verilmeyecektir. Bu saldırılar umarım bir daha olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı başkanlık sistemini hep söylüyordu. Seçim beyannamesinde olup olmadığını sayın Başbakanımız açıklaması uygun olur.

- Cumhurbaşkanı bir hastayı affetti. Kim bu acaba?

4. derece kanser hastası bir hasta. Sayın Cumhurbaşkanı affetmeyi uygun buldu.

 - Seçim beyannamesinde başkanlık sistemi olmasa Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında sorun olur mu?

Bu Türkiye'nin gündeminde olan bir şey. Biz Cumhurbaşkanlığı olarak çalışmamıza devam ediyoruz. Kamuoyunda temelsiz bir sürü iddia ortaya atılıyor. Bunların hepsi spekülatif sözlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum