''Faiz Artışı Yıl Ortasından Sonra Başlayabilir''

''Faiz Artışı Yıl Ortasından Sonra Başlayabilir''
ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart faiz artışına yıl ortasından sonra başlanabileceğini söyledi.

Lockhart, Detroit şehrinde yaptığı konuşmada, ilk çeyrekteki ekonomik büyümenin olumsuzhava şartları, güçlenen dolar ve petrolfiyatlarındaki dalgalanmadan ötürü zayıf kalacağını belirtti.

Büyümedeki zayıflığın geçici bir eğilim olduğunu düşünen Lockhart, buna karşın "karışıkekonomik sinyallerin faiz artışını, haziran sonrasına erteleyebileceği" öngörüsünde bulundu.

Lockart, ayrıca piyasalardaki dalgalanmanın yatırımcıların faiz artışına yönelik beklentilerinin yansıması olduğunu dile getirirken, "Piyasalardaki insanlar, olası faiz artışının zamanını kestirmeye ve kendilerini buna göre konumlandırmaya çalışıyor. Piyasalar, bu nedenle, biraz kırılgan" ifadelerini kullandı.

Atlanta Fed Başkanı Lockhart'ın FOMC'de oy hakkı bulunuyor. Komitenin bir sonraki toplantısı 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek, ancak bu toplantıda faiz artışına yönelik bir karar alınması beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.