Şeytanlık İtirafı

Şeytanlık İtirafı
Britanya Parlamentosu’nda PYD lideri Müslim’in de katıldığı panelde Dr. David L. Phillips, “İlk kez IŞİD sayesinde Kürdistan’ın dört parçası bir araya gelebildi” dedi.

Londra merkezli Kürt Araştırmalar Merkezi (Centre for Kurdish Progress) PYD lideri Salih Müslim’in ana konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenledi. ‘Suriyeli Kürtler: İnkardan Öz Yönetime’ konulu toplantının ev sahipliğini İşçi Partili Milletvekili John Woodcock yaptı.

SİYONİZMİN EĞİTİM ÜSSÜ

Müslim’in yanı sıra panale Britanya Savunma düşünce kuruluşlarından olan Royal United Services Institute’den (RUSİ) Araştırma Görevlisi Michael Stephens, London School of Economics’ten (LSE) akademisyen Dr. David Graeber, Dr. Johanna Rıha ve Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü Dr. David L. Phillips de katıldı. Columbia Üniversitesi, ‘siyonizmin’ eğitim üssü olarak biliniyor. İşte ajan David’in paneldeki sözleri: 

TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

DR. DAVID L. PHILLIPS: 25 yıldır Kürtler üzerine çalışıyorum. İlk kez IŞİD sayesinde Kürdistan’ın dört parçası bir araya gelebildi. ABD yönetiminin PYD ile görüşmemesinin ve ittifak kurmamasının sebebi Türkiye yönetimi. Türkiye Hükümeti PYD’nin PKK ile aynı olması gibi yalanlarla Türkiye lobisi Washington’da etkili oldu. Kendi araştırmalarıma göre oteriter rejim bulunan Türkiye IŞİD’i maddi ve manevi destekliyor. Kürt meselesi konusunda Türkiye’ye dikkatle bakılmalı ve Türkiye’nin geçmişte ne olduğu ya da gelecekte ne olması umudu yerine şimdiki gerçekleriyle bakmak gerekir.

HEP ŞEYTANLIK PEŞİNDE 

25 YILDIR Türkiye ile yakından ilgilenen Philips, 15 Ekim 2007’de “PKK”nın Silahsızlandırılması, Dağıtılması ve Yeniden Entegre Edilmesi" başlıklı kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporlarını ABD kongresine sunan Phillips  raporunda şu ifadeleri kullandı: “PKK, nihayet barışı arzu edip izleyecek stratejik bir karara imza atmalı. Bu olduğu takdirde, eski PKK mensupları için bir af kanun tasarısı gerekli olacaktır. Af; PKK kurbanlarının resimlerine sarılan, tabutlarına ağlayan acılı aile haberleriyle medyanın günbegün köpürttüğü çoğu Türk'e iğrenç gelmektedir. Ancak af olmaksızın, Türkiye bu sorun çözemeyecektir.”

TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN

Washington için strateji üreten CFR ile Atlantik Konseyi’nin kıdemli üyeleri arasında bulunan Phillips, PKK'nın terör örgütü listesinde çıkarılmasını savunuyor. ABD yönetimine Kürtler’e yönelik politikalarını değiştirilmesini öneren Phillips, PYD ile ilişkilerin geliştirilmesini ve Irak Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığına destek verilmesini istiyor.

Hedefimiz cihatçı zihniyet

 Salih Müslim, “Batı bizi cephede desteklemeli. IŞİD Paris’teki ‘Charlie Hebdo’ya yapılan saldırının dahasını yapabilir. IŞİD ile mücadeleyi tüm uluslar için gerçekleştiriyoruz. Avrupa’dan gelip bu uğurda şehit olan Batılıları saygı ile anıyorum. Tek hedefimiz IŞİD değil, asıl Cihatçı zihniyetin yok edilmesi gerekiyor” dedi. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum