Başkent Ulaşımında “Toplu” Yıldırma

Başkent Ulaşımında “Toplu” Yıldırma
Başkentlilerin toplu ulaşım çilesi bitmek bilmiyor. Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu metrolarının açılmasıyla birlikte ulaşımda rahat bir nefes alacağını düşünen Ankaralıların hevesi kursağında kaldı.

Ankara’nın yerel gazetesi Habervaktim’in haberine göre, başta Sincan, Etimesgut, Fatih, Eryaman gibi bir milyonun üzerinde nüfusu olan bölgedeki insanların metro aktarmalı ulaşımdaki sıkıntıları bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Metro ring servislerinin hareket saatlerinin uzamasıyla birlikte insanlar, üst üste binebildikleri otobüslerle işyerlerine ve okullarına gecikmeli ulaşabiliyor. Toplu ulaşım eziyetinden yılan Ankaralılar, bir yıldır aynı çileyi yaşıyor.

3 KEZ ARAÇ BEKLİYORLAR

Çayyolu metrosunun güzergahındaki Hacettepe, Bilkent ve ODTÜ gibi 3 büyük üniversitenin yanı sıra kamu ve özel sektörün de yoğunlaştığı Eskişehir Yolu’nda ulaşım bir türlü rahatlatılamadı. EGO yönetiminin toplu taşımayı özendirmek yerine adeta topluca yıldırmaya neden olduğu uygulamalarıyla insanlar yola çıktıklarında 3 kez araç beklemekle büyük zaman kaybı yaşıyor. Eskişehir Yolu’ndan ringlerle hizmet verilmeye çalışılan Bilkent, Balgat gibi bölgelere gitmek için yola çıkan yolcuların zamanlarının önemli bir bölümünü duraklarda geçirmesi tam bir çileye dönüşüyor.

RESMEN ÇİLE

İlk olarak evinden çıkıp metro ringini, ardından metroyu ve metrodan çıktıktan sonra da diğer ring otobüsünü bekleyen Ankaralılar, metronun da hala yavaş olmasından bu aşamada 20-30 dakika vakit kaybı yaşıyor. Metro öncesi Eskişehir Yolu ve yakın bölgesindeki işyerine 40-45 dakikada ulaşan yolcular, bu uygulamayla 1-1.5 saatte işe ulaşabiliyor. Aynı çile akşam eve dönüş yolunda da yaşanıyor.

30 DAKİKADA RİNG SERVİSİ

Özel sektörün gözde yeri haline gelen Çukurambar, 100. Yıl ve Bilkent metro ring servisi ise çileyi katmerli hale getiriyor. Uygulamaya girdiği günden itibaren bir türlü düzene sokulamayan 132 ve 134 ring servislerinin harekat saati adeta yapboz tahtasına döndü. Kalkış saatleri sık sık değişen ve özellikle de sabah saat 09.00’dan sonra yarım saate düşürülen servisler işe gitmeye çalışanlara tam bir eziyet yaşatıyor. Uzayan bu süre ile aktarmalı binenler iki defa tam bilet kullanmak zorunda bırakılarak maddi zarara sokuluyor.

TRAFİKTE ARAÇ SAYISI ARTTI

EGO yöneticilerinin toplu taşımayı özendirmek yerine yaşattığı çileden bunalan Ankaralılar, çareyi kendi araçlarıyla yola çıkmakta arıyor. Otobüslerin Kızılay’a girişi iptal edilerek metroya ring yaptırılmasıyla özellikle Eskişehir Yolu güzergahındaki trafiğin daha da rahatlayacağı düşünülürken, üç defa indi bindi eziyeti ve zaman kaybı yaşamak istemeyenlerin otomobillerle yola çıkması trafikteki araç sayısı daha da artırdı. Yollardan çekilen otobüslerin yerini kat kat fazlasıyla otomobiller aldı.

Üçlü ulaşım eziyeti yaşayan Ankaralılar, EGO yöneticilerinden toplu taşımadan insanları kaçırmak yerine daha özendirecek çözümler getirmesini istiyor.

Kaynak: Habervaktim gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum