Vatandaşa Büyük Kazık

Vatandaşa Büyük Kazık
AVEA faturaları hat kullananlar için, tarifelerinde olmamasına rağmen internet kullanma seçeneğini açık tutarak haksız kazanç elde ediyor.

Özellikle yeni alınan akıllı telefonların kurulum aşamasında internete ihtiyaç duyuluyor. Telefon sahibi kurulum için basit bir uyarının ardından farkında olmadan internet kullanımı başlıyor.

Normalde 2 GB internet ve 2000 dakika her yöne paketini şu anda 29 liradan hem de  KDV dahil olarak sunan AVEA ise bu kurulum aşamasında harcanan her MB için 5 lira ücret kesiyor. Bir MB bir GB’ın 1024’te biri olup çok daha az bir miktarı işaret ediyor. Şikayet eden müşteriler ise “kullanmışsınız ödeyeceksiniz” türünden verilen cevaplardan yakınıyor. 

Kullanıcılar “tarifemizde internet yokken neden bu kullanıma izin veriliyor, veriliyorsa bile neden adil ücretlendirilmiyor da neredeyse 1000 katı ücretle bize satılıyor” diyerek isyan ediyorlar. Normal tarife de 1 MB internet 0,0075 lira iken alınan 1 MB için 5 TL ücrette kullanıcıları doğruluyor. 

Öte yandan AVEA’da müşteri hizmetlerini aramanın bile dakikası 60 kuruş. Birçok tarifede yurtdışını aramanın bile dakikası 30 kuruş veya daha ucuzken AVEA’nın bu tavrı anlaşılmaz bulunuyor. Bu konudaki şikayetler de ise AVEA, bu ücreti BTK’nın talimatı gereği tahsil ettiklerini bildiriyor. 
Vatandaşlar BTK’nın bir an önce bu durumu açıklığa kavuşturmasını ve bu haksız kazanca son vermesini bekliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum