Kılıçdaroğlu 30 milyarın harcını yatırdı mı?

Kılıçdaroğlu 30 milyarın harcını yatırdı mı?
AK Parti aday adayı Mustafa Şatıroğlu, Kılıçdaroğlu’nun emekliye noter kanalıyla taahhüt ettiği ikramiyelerin kanuni harcını yatırıp yatırmadığını sordu.

AK Parti İstanbul milletvekili aday adayı Mustafa Şatıroğlu, iktidara gelmesi halinde emekliye her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğini vaat eden ve bu sözünü noterde onaylatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bu taahhüt karşılığında yatırması gereken kanuni harcı yatırıp yatırmadığını sordu.

Kılıçdaroğlu’nun taahhüdünün bütçedeki bir yıllık karşılığının 30 milyar TL olduğunu hatırlatan Şatıroğlu, bu rakamın harcının yatırılmaması halinde bu taahhüdün açıkça seçmene ‘siyasi rüşvet’ anlamına geleceğini belirtti.

Konuyla ilgili açık suç duyurusunda da bulunan Şatıroğlu, Kılıçdaroğlu’na şu soruları yöneltti: “Noter kanalıyla verdiğiniz taahhüdün bütçedeki karşılığını hesap ettiniz mi? Bu yük, sayın Başbakanımızca 30 milyar TL olarak açıklandı. Acaba noterde yaptığınız bu taahhüt işleminde 30 milyar TL’den gerekli kanuni harcı yatırdınız mı? Bu verdiğiniz taahhüt, bir rüşvet mahiyetinde değil mi? Rüşvet vermeye teşebbüs etmek bile suç olduğuna göre hakkınızda bir kovuşturma yapılabileceğini düşünmediniz mi?”

Hukukçuların konu üzerindeki çalışmaları neticesi, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisini büyük bir badirenin içerisine sokup sokmadığı ortaya çıkacak. Zira böylesi bir taahhüdün harcının yatırılmasının kanuni bir zorunluluk olduğunun tespiti durumunda CHP ve genel başkanının bu yükün altında ezileceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum