AK Partili İsimden Çok Önemli Yemen Analizi

AK Partili İsimden Çok Önemli Yemen Analizi
Batı’nın İran üzerinden Yemen hamlesi ülkemizde istikrarın ne kadar ehemmiyetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sait Yakut Kayseri’de yaptığı açıklamada “Batı’nın İran üzerinden Yemen hamlesi istikbaldeki istiklalimiz için istikrarın ne kadar ehemmiyetli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Yakut “Gelişen olaylar çerçevesinde değerlendirildiğinde Cennetmekân Yavuz Sultan Selim Han’ın şuurlu hamleleri neticesinde bu coğrafyada ömrümüzün uzadığını anlayan ve algılayan kadroların ehemmiyetinin elzemliği tartışmasızdır” açıklamasını yaptı. 

Yakut Sözlerine söyle devam etti ”Cennetmekân Yavuz Sultan Selim Han sekiz yıllık hükümranlığının ilk iki yılını mesnetsiz bir şekilde tahta göz koymuş olanları, fitneye sebep olanları tespit etmek ve bertaraf etmek için kullanmıştır. Güncel olaylar zaviyesinden bakıldığında bu husus ciddi bir önem arz etmektedir. Daha sonra ise hamlesini, doğal sınırları hariç batıya doğru genişleyen Devlet-i Aliyye’nin doğuda bir birlik sağlamadan sıhhatli bir yol haritası çizemeyeceğini bildiğinden Türkmenler üzerinde ciddi bir tahakkümü ve etkisi olan İran’a yaptığı iki yıl süren sefer ile tahkim etmiştir. Haremeyn hizmeti kendisine emrolunduğunda ise Fatih Sultan Mehmet Han’dan beri var olan Portekiz tacizlerini ve Memlükler’in biperva tutumlarını bertaraf etmek için Mısır seferine çıkmış ve muzaffer olmuştur. Bugün Batı’nın İran üzerinden Yemen hamlesini anlamak, Türkiye’de gelişen birtakım siyasi olayları algılayabilmek için Yavuz Sultan Selim Han’ın bu hamlelerini iyi idrak etmek gerekiyor”.

Yakut konuşmasına şu sözler ile son verdi “Sığ politik kaygılardan ziyade cihanşümul bir vizyona sahip insanların daha çok çaba sarf etmesi gerekiyor. Zamana, mekana ve insana selam duracak kadroların varlığı şart. Zaman kısa, yol uzun. İdealizminizi bilgi ve tecrübeyle tahkim ettiğinizde tarih sizi yaldızlı puntolarla kahraman olarak yazacaktır.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum