Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Erbakan Düşmanlığı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Erbakan Düşmanlığı
Adana Büyükşehir Belediyesi Necmettin Erbakan'ın adını taşıyan, Turgut Özal ve Öğretmenler Bulvarı kesiminden itibaren TÜYAP Fuarına giden Bulvarın tabelasını kaldırdı.

Çağı aydınlatan fikirleri ve siyasi aksiyonuyla yakın tarihe adını altın harflerle yazdıran Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a büyük bir vefasızlık örneği yaşandı. Adanalı vatandaşların verdiği bilgilere göre belediye ekipleri bulvardaki Erbakan isminin yer aldığı mermer bloğu sessiz sedasız kaldırdı ve aradan uzun bir süre geçmesine rağmen yerine yenisi takılmadı.

Baba tarafından soyu Adana'daki Kozanoğulları Beyliği'ne uzanan Erbakan Hoca'nın isminin ata yurdunda böyle bir saygısızlığa maruz kalması tepkileri de beraberinde getirdi. Belediyeye tepkilerini gösteren Adanalılar tabelanın acilen yerine takılmasını istiyor.

adana-erbakan.gif

Durumdan şikâyetçi olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye sosyal medya üzerinden tepki gösteren Adanalılar, gerek belediye yetkilileri gerek başkan Sözlü’nün kendilerine hiçbir şekilde dönüş yapmadığını söylediler.

Erbakan Hoca’nın isminin silinme çabasına tepki gösteren vatandaşlar, twitter üzerinden başlattıkları #adanadakinecmettinerbakanbulvari hastag çalışmasıyla, belediyenin bu büyük ayıbı ortadan kaldırmasını ve tabelanın en hızlı şekilde yeniden yerine asılmasını talep ediyor.

Hatırasına binaen yetim merkezleri, hayır kurumları, su kuyusu, çarşı, cadde, okul, bulvar, park gibi binlerce yerde ismi yaşatılan Erbakan’ın adını taşıyan bulvarın Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ne rahatsızlık verdiği anlaşılamadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum