STK’lardan Vahdet Mesajı

STK’lardan Vahdet Mesajı
AGD, İHH, Eği­tim Bir Sen, İlim Yay­ma Ce­mi­ye­ti ve En­sar Vak­fı­’nın da ara­la­rın­da ol­du­ğu 18 STK’,‘Ya hep be­ra­ber var ola­ca­ğız, ya da te­ker te­ker yok ola­ca­ğı­z’ pa­ne­lin­de ‘vah­de­t’ me­sa­jı verdi

Be­ya­zıt Kül­tür Mer­ke­zi'nde dü­zen­le­di­ği,  Gün­gö­ren Plat­for­mu­’nun dü­zen­le­di­ği pa­nel­de­ şöy­le ko­nu­şul­du:

İLA­Hİ­YAT­ÇI PROF. DR. BUR­HA­NET­TİN CAN: Müs­lü­man­la­rın par­ça­lan­mış­lık­tan sıy­rı­lıp vah­det içe­ri­sin­de ol­ma­la­rın­dan baş­ka ça­re­le­ri yok. Bu par­ça­lan­mış­lı­ğın he­sa­bı biz­den so­ru­la­cak. Her­ke­s öze­leş­ti­ri yap­ma­lı. 

ALİ RI­ZA AK­GÜN: Müs­lü­man­la­rın üze­rin­de en çok dü­şün­me­si ge­re­ken ko­nu ‘vah­de­t’ ol­ma­lı. Üm­me­tin bir­lik ol­ma­sı­nın key­fi bir du­rum de­ğil,  Al­la­h’­ın (c.c) ka­t’­i bir em­ri ve far­zı. 

EN GÜ­ZEL ÖR­NEK

HI­DIR KAR­TAL: ‘Al­la­h’­ın ipi­ne sım­sı­kı sa­rı­lın, ay­rı­lı­ğa düş­me­yi­n’ em­ri­ne ita­at ede­rek Müs­lü­man­la­rın bir ara­da bu­lun­ma­la­rı ge­re­kir. an­cak Pey­gam­be­ri­mi­z Hz. Muhammed ve as­ha­bı­nın ya­şam tar­zı Müs­lü­ma­nların al­ma­sı ge­re­ken en gü­zel ör­nektir.

 Müs­lü­man­lar ara­sın­da gü­ven iliş­ki­si ge­liş­ti­ril­me­li. Su-izan ye­ri­ne hüsn-ü zan ter­cih edil­me­li. Ken­di­mi­zi ta­nım­lar­ken Müs­lü­man is­miy­le ye­tin­me­me­miz ge­re­kir.

basliksiz-3-108.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum