Türkiye'ye Küstah Tehdit

Türkiye'ye Küstah Tehdit
Türk Diyaspora Konseyi Başkanı Ercüment Kılıç, “Ermenilerin aslı astarı olmayan tazminat talepleri ve tüm dünyada sürdürdükleri algı operasyonlarına karşı acil olarak bir Lobicilik Bakanlığı’na ihtiyaç var” dedi.

Söz­de Er­me­ni ‘soykı­rı­mı­’ id­di­ala­rı­nın 100’ün­cü yı­lı­na sa­yı­lı gün­ler ka­la, Av­ru­pa Par­la­men­to­su (AP), AB ül­ke­le­ri par­la­men­to­la­rı­na ‘Er­me­ni Soy­kı­rı­mı­’nı ta­nı­ma çağ­rı­sın­da bu­lun­du. Bu ge­liş­me­nin Tür­ki­ye­’yi ulus­la­ra­ra­sı mec­ra­da zo­ra so­ka­ca­ğı­nı ifa­de eden Türk Di­yas­po­ra Kon­se­yi Baş­ka­nı Er­cü­ment Kı­lıç, “Er­me­ni­le­rin as­lı as­ta­rı ol­ma­yan taz­mi­nat ta­lep­le­ri ve tüm dün­ya­da sür­dür­dük­le­ri al­gı ope­ras­yon­la­rı­na kar­şı acil ola­rak bir Lo­bi­ci­lik Ba­kan­lı­ğı­’na ih­ti­yaç var” de­di.

NE­DEN GE­REK­Lİ

Dün­ya­da bir lo­bi­ci­lik ba­kan­lı­ğı­na en son ih­ti­ya­cı olan Er­me­nis­ta­n’­ın bi­le bir Lo­bi­ci­lik Ba­kan­lı­ğı­’nın ol­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Kı­lıç, “Bi­zim ne­den ha­la yok? Sa­de­ce Er­me­ni me­se­le­sin­de de­ğil; üre­tim­den, ih­ra­cat­tan, is­tih­da­ma ka­dar eko­no­mi­mi­zin her ala­nın­da; ön­ce­lik­le AB ve ABD ol­mak üze­re tüm ül­ke­ler­le olan dış iliş­ki­le­ri­mi­zin her saf­ha­sın­da önem arz ede­cek olan, Tür­ki­ye­’nin acil ola­rak bir lo­bi­ci­lik ba­kan­lı­ğı­na ih­ti­ya­cı var­dır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. 

DA­VA­LAR TEK­RAR GÜN­DE­ME GE­LE­Bİ­LİR

Oba­ma­’nın Ka­li­for­ni­ya Fe­de­ral Mah­ke­me ha­kim­le­ri­ne yap­tı­ğı bas­kı ile ge­çen yıl at­la­tı­lan ve Ame­ri­ka­’da Zi­ra­at Ban­ka­sı ve Mer­kez Ban­ka­sı aley­hi­ne açı­lan ve dü­şen da­va­la­rın 2015 ve son­ra­sın­da ye­ni­den gün­de­me ge­le­bi­le­ce­ği uya­rı­sın­da da bu­lu­nan Kı­lıç, “Bu kez hem ar­tık Er­do­ğan-Oba­ma sa­mi­mi­ye­ti or­ta­lık­ta yok­tur, hem de Tür­ki­ye­’ye diş bi­le­yen ABD şa­hin­le­ri Tür­ki­ye­’nin gö­zü­nün ya­şı­na bak­ma­ya­cak­tır.  Do­la­yı­sıy­la Tür­ki­ye­’nin AB­D’­de­ki Zi­ra­at Ban­ka­sı ve Mer­kez Ban­ka­sı var­lık­la­rı ge­le­cek­te yi­ne bü­yük teh­li­ke al­tı­na gi­re­cek­tir” diye konuştu.

basliksiz-2-129.jpgKılıç, ayrıca Türk Diyasporası’nın faaliyetlerinin www.turkishdiasporacouncil.org adresinden takip edilebileceğini belirterek, daha önce kendisiyle yapmış olduğumuz bir söyleşide bahsedilen “Derneğin maddi yardımının kesilmesi, yabancı lobilerle işbirliği ve halkı devre dışı bırakma” söylemlerinin kendisine ait olmadığını, Tuğrul Keskingören’in makalelerinden derlendiğini hatırlattı. 

TÜRKİYE’YE KÜSTAH TEHDİT

Ermenistan Cumhuriyeti yetkilieri ve Diaspora Ermenileri 2015 yılında, 1915 olaylarının yüzüncü yılını anma bahanesiyle yine Türkiye karşıtı eylem ve söylemlerini tırmandırmaya başladılar. ABD Diasporasının sözcüsü Harut Sasunian “Türkiye’nin başına Ermeni Tsunamisi gibi çökeceğiz” dedi. 

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum