Enes'in Ailesi Davasından Vazgeçti: ‘Tatmin Sağlandı’

Enes'in Ailesi Davasından Vazgeçti: ‘Tatmin Sağlandı’
Okulda unuttuğu kitabını almak için evden çıkan ve cansız bedeni bir inşaatın su dolu çukurunda bulunan Enes’in ölümüyle ilgili dava, ailesi ‘maddi ve manevi tatmin sağlandı’ diyerek çekilince ilk celsede karara bağlandı.

KARTAL Cevizli’de, okulda unuttuğu kitabını almak için evinden ayrılan ve 2 gün sonra cansız bedeni bir inşaatta oluşan içi su dolu çukurda bulunan 7 yaşındaki Enes'in ölümüyle ilgili dava ilk duruşmada bitti. Anadolu Adalet Sarayı 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Enes Kutu’nun ailesi katılmazken, avukatları aracılığıyla, maddi ve manevi tazminat alıp şikâyetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe sundu. Duruşmada ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenen inşaat sahibi Muhammet Serkan Türk (29) ve şantiye şefi olan babası Salim Türk (59) hazır bulundu.

‘TAHTAYI MAHALLELİ KALDIRMIŞ’

İnşaatta tüm önlemleri aldıklarını savunan Salim Türk,  “Enes kaybolduğunda inşaat alanına giren mahalleli, bizim kapattığımız su birikintisinin üzerindeki tahtayı almış, güvenliği bertaraf etmişler. Biz, Enes’in bundan sonra oraya gittiğini düşünüyoruz” dedi. Serkan Türk ise “Sorumlu babam, ben suçsuzum” dedi.

ALT SINIRDAN CEZA

Hâkim, ‘şikâyetçi tarafın, maddi-manevi tatminin sağlanması sonrasında şikâyetlerinden vazgeçtikleri’ne dair dilekçeyi mahkemeye sunduklarını belirterek kararını açıkladı. Buna göre, Salim Türk, ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan alt sınırdan 2 yıl hapse çarptırıldı. İyi halden 1 yıl 11 ay 10 güne indirilen ceza ertelenirken, Muhammet Serkan Türk ise beraat etti.

İNŞAAT KUSURLU

BİLİRKİŞİ raporunda, inşaatın ön ve arka sokak tarafındaki bölümünün korumasız ve açık olduğu belirtildi. Raporda, inşaatın şantiye şefi ve sahibinin tam kusurlu olduğu ifade edildi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.