“Melek Yüzlü Katil” Denilmişti Beraat Etti

“Melek Yüzlü Katil” Denilmişti Beraat Etti
İtalya'da yüksek mahkeme, aynı evi paylaştığı İngiliz vatandaşı Meredith Kercher’in öldürülmesi ile ilgili davada son kararını verdi.

Mahkeme, ilk davada cinayetten mahkûm olan ABD’li üniversite öğrencisi Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı İtalyan Raffaele Sollecito hakkında verdiği ikinci kararında cinayet suçlamasını geri çekti.

Knox’un avukatı Carlo Dalla Vedove, kararın okunmasının ardından, “Daha iyi bir sonuç olamazdı” dedi.

Şu an 27 yaşında olan Amanda Knox, 2007 yılında, İngiliz vatandaşı Meredith Kercher’i (21) öldürmekle suçlanıyordu. Kercher’in cesedi, yatak odasında yarı çıplak bir halde bulunmuştu. Vücudunda onlarca bıçak yarası tespit edilen genç kıza tecavüz edildiği de saptanmıştı.

Ülkesi ABD’ye dönen Amanda Knox, geçen yılın ocak ayında gıyabında 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Knox’un eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito’ya ise 25 yıl hapis cezası verilmişti. “Melek Yüzlü Katil” olarak anılan Knox’un davası, yıllardır tüm dünyada tartışılıyordu. Knox, cinayetle suçlandığı dava ile ilgili bir de kitap yazmıştı.

jfouc_1427534673_1304.jpg

SADECE ŞOKTAYIZ     

İngiliz Kercher Ailesi'nin, Guardian gazetesine verilen bilgide, detaylı açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.
     
Meredith'in kardeşi Stephanie Kercher ise sadece ailece şokta olduklarını söylemekle yetindi.
     
Kercher cinayeti davasının ilk ayağında Knox ve Sollecito'yu cinayetle suçlayan Perugia Cumhuriyet Savcılığı savcılarından Giancarlo Costagliola, yüksek mahkemenin kararına saygı duymakla birlikte, gerekçeli kararı merak ettiğini söyledi.
     
2011 yılında Amanda Knox ve Raffaele Sollecito'nun beraatine karar veren dönemin Perugia Temyiz Mahkemesi Başkanı Claudio Pratillo Hellman da Yargıtayın kararı sonrası yaptığı değerlendirmede, "O dönemki kararımızla açıkça haklıydık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.