İşte güncel beddualar (MİZAH)

İşte güncel beddualar (MİZAH)
Beddua kültürümüze yepyeni "çağdaş" ve "güncel" beddualar kazandıran ünlü "beddua araştırmacısı" Osman Rasataşgelmeyesice'nin yazdığı "Allahından Bul" isimli kitap adeta yok satıyor.

Biz de, Beterol Yayınevi tarafından basılan kitabın beşinci baskısına yazar tarafından eklenen yeni beddualardan bazılarını sizler için çalıntıladık. Beğenenlere sözümüz yok. İşte güncel beddualar, beğenenler etsin dualar. Beğenmeyenler beter olalar, Allahlarından bulalar...

MEŞHUR DEDE, SENİ DE MEŞHUR EDE

· Hüseyin Üzer seni de üze: Televizyonda zapping yaparken tüm kanallarda karşına Hüseyin Üzer çıka. Onun her "Regl olmuş kız" deyişinde çocuklarının "baba, regl nedir? Baba bu amca niye hep televizyonlarda? Baba, bu dede niye bu kadar meşhur?" sorularına muhatap olasın. Cevap verememekten dilin şişe. Meşhur Dede, seni de meşhur ede.

· YouTube yasağın delik-deşik ola: Güya YouTube'u kapattığını sanan etkili-yetkilinin durumuna düşesin. Bu çağda böyle yasak olmayacağını hafsalan almaya. Çocukların "Ktunnel", "Vtunnel"lerle yasağı vızır vızır delip geçerlerken haberin bile olmaya. İnsanlar bu siteye her girişlerinde sana başka yerleriyle güle. Seninle başak geçe.

· Karayalçın gibi kararasın: SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın içine düştüğü durumdan beter olasın. Bir partinin Genel Başkanı olmana rağmen diğer bir partiden belediye başkanlığına razı olup kendi partililerini küstüresin. Daha sonra "solu birleştireyim" diye DSP, DTP, ÖDP, TKP, İP, EMEP başta olmak üzere tüm sol partileri kapı kapı gezmekten ayakların şişe. Üstelik onların nasihat ve tavsiyelerini dinlemek zorunda kalasın. Sonuçta Gökçek'e karşı yine kaybedip o kadar emeğin boşa gide. Kendinin ve partinin yıpranması yanına kar kala. Soyadına uygun olarak yüzün yine kara çıka.

· "Aldatan Nuri" seni de aldata: Yaşar Nuri'nin partisinde yönetici olasın. Liderinin "Allah ile aldatmak" kitabı çıktığı gün eşini "şahane" bir hanımla aldattığı ortaya çıka. Kendini de "aldatılmış" konumda hissedesin. Ancak, Habervaktim'in "Aldatan Nuri" yakıştırmasını fazlasıyla hak ettiğini düşündüğün Genel Başkanın istifanı kabul etmeye. Ne yapacağını şaşırasın.

· Karışık tasarım kafanı karıştıra: Harun Yahya'nın karışık tasarımlı kitap kapaklarına saatlerce bakma işkencesine tabi tutulasın. Üstelik o kadar bakmana rağmen hiçbir şey anlamayasın. Zihnin kapana.

· Kılıçdaroğlu rüyalarına gire: Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluklar arşivinde dosyan ola. Hakkında basın toplantısı düzenleyecek diye ödün patlaya. Geceleri elinde klasörlerle rüyana gire.

· Bahçeli'nin grup toplantısında mahsur kalasın: Devlet Bahçeli'nin Salı günkü grup toplantısında dinleyici olup salonda mahsur kalasın. Kapılar tutulduğu için dışarı çıkamayasın. O her esip gürlediğinde ödün patlaya. Stresten tansiyonun yüksele.

· Radikal'den beter olasın: Aydın Doğan'ın Petrol Ofisleri'nde bedava dağıtılmasına rağmen tirajı bir türlü artmayan Radikal gazetesinin durumuna düşesin. Senin de sübvanse edilmene rağmen hesapların bir türlü tutmaya. Sürekli açık vererek hep desteğe muhtaç halde olasın.

· Emeklinin maaş stresini yaşayasın: "Maaşları inecek mi, inmeyecek mi?" tartışmalarından bizar olan emeklilerin stresini yaşayasın. Ali Tezel her konuştukça "maaşım 261 YTL'ye düşecek" diye ödün patlaya. Bakan Faruk Çelik'in "hayır kardeşim. Düşüş falan yok" açıklamaları bile seni tatmin etmeye.

· Gaz zammı az gele: Eline para geçtiği ilk gün kuyrukta doğalgaza yüzde 22,5 zam gelen ve gazını zamlı tarifeden alan vatandaştan beter olasın. Bakan ve BOTAŞ Genel Müdürünün açıklamaları bile gazını alamaya.

· Züğürt tesellisiyle avunasın: Arsenal karşısına "aman beşten fazla yemeyelim" diye çıkan ve tek kale oynayan rakip karşısında alınan beraberliğe çocuklar gibi sevinen Fenerli oyuncular gibi olasın. Kötü olaylar karşısında kendini hep züğürt tesellileriyle avutasın.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.