Suudi Arabistan'dan Kritik Yemen Açıklaması

Suudi Arabistan'dan Kritik Yemen Açıklaması
Yemen 'de son duruma ilişkin açıklama yapan Suudi Arabistan Kralı Selman'dan kararlılık mesajı geldi.

Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki Şarm el Şeyh şehrinde düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Suudi Arabistan Kralı Selman, Yemen'de Şii Husilere karşı yapılan askeri müdahalenin hedeflere ulaşıncaya kadar süreceğini açıkladı.

Operasyona başından beri çok sert karşı çıkan İran'ın Suudi Arabistan'ın ne yanıt vereceği merak konusu oldu. 

Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Selman, Yemen'e yönelik dış müdahalenin Husileri meşruiyete karşı darbe yapmaya sevk ettiğini belirterek, "Bu gelişme, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdit oluşturdu" dedi.

"Husilerin kendilerine yöneltilen uyarıları dikkate almadığını" vurgulayan Kral Selman, Körfez ülkelerinin, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yardım çağrısına karşılık verdiğini savunarak, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasında Arap ülkelerinin içinde bulunduğu siyasi krizlere de değinen Kral Selman, "Arap ülkelerinin içinde bulunduğu acı verici durum, iç çekişmeler ve dökülen kanlar, ülkelerimizde istikrarsızlık isteyen bir kısım bölgesel gücün, başını çektiği mezhepçiliğin sonucudur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum