Esed'e Ağır Darbe

Esed'e Ağır Darbe
Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini tamamıyla sağladı.

Suriye'de İdlib şehrinin ele geçirilmesi amacıyla kurulan muhalif çatı birliği Fetih Ordusu, ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinde kontrolünü tamamıyla sağladığını duyurdu.

Fetih Ordusu'ndan yapılan açıklamada, bağlı birliklerin 5 günden bu yana ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib kent merkezinde, rejim güçlerinin bulunduğu yerlere düzenlediği saldırılar sonunda kentin tamamının denetimini sağladığını belirtti.

5 GÜN SONRA ŞEHİR DÜŞTÜ

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Usame Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birleşik muhalif birliklerin 5 günden bu yana İldib kentinde Esed güçlerinin bulunduğu bina ve karargahlara ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda bugün şehrin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini söyledi.

Rejimin hava saldırılarına karşı halkın güvenli bölgelere taşındığını ifade eden İbrahim, "Şehir müzesi, hava istihbarat şubesi, kent terminali, İdlib merkezi ceazevi, valilik binası, şehir postanesi, cinayet şube büro amirliği ve birçok askeri ve güvenlik güçlerinin karargah olarak kullandığı yerlerin kontrolünü sağladık" dedi.

ESED GÜÇLERİ KAÇIYOR

"Şehir içindeki çatışmalarda muhaliflere direnemeyen Esed güçleri, kentin güneyindeki Mastuma kışlasına doğru kaçıyor" diyen İbrahim, Suriye ordusunun hava saldırılarına karşı sivilleri daha güvenli bölgelere taşıdıklarını dile getirdi.

Çatışmalarda çok sayıda rejim askerini öldürdüklerini ve esir aldıklarını da vurgulayan İbrahim, bazı askerin kıyafet değiştirerek halka karıştığını ve bunlardan 40'a yakın "şebbihayı" yakaladıklarını ifade etti.

Fetih Ordusu'ndan Ebu Raşka ise "Kent merkezinin kontrolünü sağladık, Allah'ın izniyle güneydeki illere doğru ilerleyeceğiz. Beşşar, senin askerini eze eze sana doğru geliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum