D-8’in Tarımını Kalkındıracağız

D-8’in Tarımını Kalkındıracağız
Merhum Erbakan'ın kuruluşuna vesile olduğu D-8'le tarım protokolü yapıldı. D-8 içinde yer alan 8 İslam ülkesinin personelini, çiftçisini, sanayicisini Türkiye eğitecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği'nin de katkıları ile binlerce yatırımcıya milyarlarca lira hibe desteği sağlıyor. TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, konuya ilişkin gazetemize bilgi verdi. 

KIRSAL KALKINMA

Geçtiğimiz hafta D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavı ile protokol imzaladıklarını belirten TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, "D-8 rahmetli Erbakan'ın hayalidir ve rüyasıdır. Biz o hayalin bir parçası olmak için bir protokol yaptık. D-8 ülkelerindeki kardeşlerimize hem teorik eğitimler vereceğiz hem de pratik eğitimler vereceğiz.”

“8 tane Müslüman ülkenin ilgili personellerini, uzmanlarını yöneticilerini, çiftçilerini ve sanayicilerini burada toplayarak onlara eğitimler vereceğiz. Bu projenin ilk startını 14-15 Mayıs'ta veriyoruz.  Bizim amacımız D-8'i kırsal kalkınma alanında aktif hale getirmek. Biz Avrupa'nın en büyük tarım ülkesiyiz. Dünyanın da 7. tarım ülkesiyiz. Bizim onlara anlatacak çok şeyimiz var" dedi.

42 İLDE EĞİTİM STARTI 

Faaliyetlerinin arttığını ve bundan dolayı da yeni personel almaya başladıklarını aktaran Nazlı, "Nisan ayından itibaren 42 ilde çiftçilerimize, üretim yapan yatırımcılarımıza, bizden destek alan veya almaya niyetli insanlara hem yetiştiricilik hem sürdürülebilirlik konusunda eğitimler vereceğiz" diye konuştu.

IPARD 2'nin Eylül ayında başlayacağına değinen Nazlı, "2015 Eylül'de planımız IPARD 2'nin ilk çağrı dönemine çıkmak. IPARD 2'de yenilenebilir enerjiyi destekleyeceğiz. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi projelerimizi destekleyeceğiz. IPARD 1'de 23 tane yenilenebilir enerji projesi almıştık bu Türkiye'de bir ilkti" dedi.

14. ÇAĞRI GELİYOR

13. çağrı döneminde toplam 3 bin 650 tane proje aldıklarını ve bunların yatırım tutarının 1.8 kat trilyon olduğunu kaydeden Nazlı, "Yakınlarda 14. çağrıya çıkacağız. Tam tarihi netleşmedi ama bizim amacımız 14. çağrıya nisan ayında çıkmak" şeklinde konuştu.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum