Sorularla Yetinmediler Cevapları Da Çaldılar

Sorularla Yetinmediler Cevapları Da Çaldılar
Paralel yapının KPSS vukuatları bitmiyor! Soruları çalıp yandaşlarına dağıtan yapının KPSS'de cevapları bile ele geçirdiği ortaya çıktı.

2010 KPSS skandalına ilişkin 19 ilde belirlenen adreslere yapılan eşzamanlı operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkarılan 82 kişiden 75'i gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 2010'daki KPSS'de 100 üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişi tespit edilmişti. 62 şüpheliden 32'si tutuklandı, 30'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ATAMALARIN TAMAMI ORGANİZE

KPSS operasyonu paralel yapının Milli Eğitim içinde nasıl yapılandığını da ortaya çıkardı. Paralel yapı milli eğitim camiasının içerisinde bir şura oluşturmuş. Şuranın başında ise başimam olarak C.K. isimli kişi görevlendirilmiş. Bu kişiye bağlı olarak 9 imam belirlendi. Milli Eğitim içerisindeki il müdürlerinden, öğretmenlere kadar tüm atamalar bu şuranın onayına sunuldu. KPSS operasyonunun başlamasıyla başta C.K. olmak üzere tüm imamların yurtdışına kaçtığı tespit edildi. İmamlar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

HAZIRA KONMUŞLAR

Soruları çalarak kendi adamlarına dağıtan paralel yapı bununla da yetinmemiş. Soruşturmayı yürüten polis birimlerinin yaptığı incelemede bir şok detay daha ortaya çıktı. Paralel çete sadece soruları değil cevaplarını da çalarak yandaşlarına vermiş.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum