Ergenekoncular bu şakayı sevdi!

Ergenekoncular bu şakayı sevdi!
Ergenekon terör örgütünün 10. duruşmasında darbe muhabbetleri ve provokasyonlar konuşuldu. İddianamenin sanıklarından Hayrettin Ertekin'le ilgili bölümde, şüphelinin 12 Eylül öncesi günleri nasıl özlemle andığı aktarıldı. Duruşmada, İlker Başbuğ'un Erg

Ergenekon Terör Örgütü davasının 10. duruşması dün Silivri’de yapıldı. İddianamenin okunmasına kalındığı yerden devam edildi. Tutuklu 86 sanığın yargılandığı duruşmaya avukatların da ilgisi oldukça azaldı. 

Davanın hemen görülmesini isteyen sanık avukatları bile müvekkillerini terk etti ve duruşmaya gelmez oldu. Dünkü duruşmaya 86 sanık olmasına rağmen sadece 23 avukat katıldı. İşçi Partisi (İP) Doğu Perinçek için 20 Ekim günlü ilk duruşmaya 60 avukat göndermişti. Dünkü duruşmaya ise İP’den sadece 2 avukat geldi. Ergenekon iddianamesinin okunmasını talep eden ve mahkemeye günlerdir zaman kaybettiren Cumhuriyet imtiyaz sahibi İlhan Selçuk’un avukatı da duruşmaya katılmadı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde iddianame okunmaya devam edildi. Duruşmada Ergenekon sanıklarının avukatları ilginç taleplerde bulundular. Genelkurmay Başkanı’nın Ergenekon’la ilgili esprisi sanık avukatları tarafından delil yapılmak istendi. Zekeriya Öztürk’ün avukatı Yaşar Ağsu, “Adalet Bakanı Cemil Çiçek iki boş kovanı alıyor, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ‘Dikkat edin, Ergenekon’dan içeri girersiniz’ diyor. Ben de Genelkurmay Başkanı’nın bu sözlerinden hareketle Ergenekon operasyonunda ele geçirilen silah ve bomba gibi mühimmatların İlker Başbuğ’un ifade ettiği gibi tamamen eğitim artığı olduğunu söylüyorum. Bu görüşme deşifre edilsin ve dosyaya alınsın” dedi.

Kemal Kerinçsiz, Mahkeme Başkanı Köksal Şengül ile yine tartıştı. Kerinçsiz’in delillerin gizlendiğine ve kendilerine husumette bulunulduğu iddiasına Mahkeme Başkanı sert tepki gösterdi. Şengül, “Bir daha seni dinlemem. Neyin esas olduğunu bana öğretemezsiniz. Saygısızlık yapmayın. Burayı siz değil, ben idare ediyorum. Bu şekilde konuşamazsınız” dedi. Kerinçsiz bunun üzerine sesinin tonunu düşürdü.

Sevgi Erenerol’un avukatının, iddianamede sahtecilik yapıldığı iddiasına savcılar tepki gösterdi. Söz konusu konuşma hakkında Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Doğu Perinçek’in avukatının iddianamenin ABD’nin emperyal hizmetlerine yönelik olduğu iddiasına Mahkeme Başkanı, “Mahkemeler hiçbir oyuna izin vermez” diye tepki gösterdi. 

Bu arada Kerinçsiz’in avukatı, Başbakan Erdoğan’ın olayın mağduru olduğunu iddia ederek duruşmaya katılmasını talep etti. İP avukatı, söz konusu talebe tepki gösterdi. 2112 sayfasına gelinen iddianamenin okunmasının önümüzdeki hafta bitmesi bekleniyor.

KENAN KIRAN/MURAT ALAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.