Vodafone Arena'nın Zemini Böyle Olacak

Vodafone Arena'nın Zemini Böyle Olacak
Beşiktaş Yönetimi, yeni sezonda açılması planlanan Vodafone Arena'nın zemini için Arsenal'in ünlü Emirates Stadı'nı model aldı.

Bir yandan şampiyonluk mücadelesi veren diğer yandan da Vodafone Arena’yı tamamlamaya çalışan Beşiktaş’ta stadın en önemli unsurlarından biri olan zeminle ilgili detaylar ortaya çıkıyor. 

Türkiye’de statların temel sorunu olan ‘zemin konusu’nu aşmak için ince eleyip sık dokuyan yönetim, bu konuda dünyanın en modern statlarından birini model aldı. 

Bu yıl Şampiyonlar Ligi ön elemesinde rakip olanEmirates Stadı’nı inceleyen yöneticiler, zemin için İngilizler’den kopya çekecek. 

Çatıdan sonra en çok bütçe ayrılan bölüm olarak öne çıkan zemin için 1.5 milyon Euro harcanacak. PekiVodafone Arena’daki zeminin özellikleri nasıl olacak?

Türkiye’nin en pahalı ve en modern zeminine sahip olacak Arena’da, çim iki farklı türden oluşacak.

Zeminin yarısı sentetik yarısı da doğal çim olacak. Özellikle yağmur ve kar yağışı esnasında zeminin ‘suyu kendi kendine emme’ özelliği devreye girecek. Alttan ısıtma özelliği sayesinde kar tutmayacak olan Arena’nın zemini, aynı zamanda en üst düzeyde bakımla korunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.