'Kılıçdaroğlu Gereğini İnşallah Yerine Getirir'

'Kılıçdaroğlu Gereğini İnşallah Yerine Getirir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'tan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "AK Parti, yine anketlerde yüzde 50 civarında seyrediyor. Kılıçdaroğlu, yüzde 35'i kendisine hedef koymuş, iktidarı hayal etmediği gibi yüzde 35'e de ulaşamadığında gereğini inşallah yerine getirir" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesini ziyaret eden Çalık, çıkışta bir basın mensubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var" sözlerini hatırlatması üzerine, "Ana muhalefet partisi liderinin yüzde 35 hedef koymuş olması, rüyalarında bile, hayallerinde bile iktidarı görmediklerinin en güzel göstergesi" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de yüzde 35'le iktidar olamayacağının farkında olduğunu belirten Çalık, şunları söyledi:

"AK Parti, yine anketlerde yüzde 50 civarında seyrediyor. Kılıçdaroğlu, yüzde 35'i kendisine hedef koymuş, iktidarı hayal etmediği gibi yüzde 35'e de ulaşamadığında gereğini inşallah yerine getirir. Her verdiği, her söylediği sözde olduğu gibi bu defa da bakalım yine sözünde durmayacak gibi geliyor. Yüzde 35 alırsa ne ala ama iktidara gelemeyeceğini biliyor. Bir kez daha ana muhalefet lideri olarak görev yapmak istiyorsa Meclis'te yeri hazırdır ama değilse o zaman ana muhalefetin lideri olarak yüzde 35'in altında kaldığında gereğini herhalde kendisi düşünecektir diye umut ediyoruz. Onu da notere tasdik ettirir mi bilmiyorum."

Çalık, CHP'nin İç Güvenlik Yasası'nı Anayasa Mahkemesine götüreceği yönündeki demeçlere ilişkin, "Arkadaşlar bu, artık CHP'nin geleneği ve maalesef milletin yararına olan bütün işlerde olduğu gibi İç Güvenlik Yasası, özellikle özgürlük yasası diye adlandırdığımız bu yasayı da Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir. Abesle iştigal bir durum yok. CHP, kendi geleneğini devam ettiriyor demektir. Götürürse Anayasa Mahkemesi de kararını verir" dedi.

İç Güvenlik Yasası'nı "özgürlük yasası" olarak nitelendiren Çalık, "Özellikle insanların eylem yapma özgürlüğü olduğu kadar yaşama özgürlüğü de var. Bunu korumakla da devlet yükümlüdür. Biz, devlet olarak insanların yaşam hakkını sağlamakla mükellef olduğumuzu biliyoruz. Bu vesileyle de İç Güvenlik Yasamız, Meclisimiz'den geçti, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.