Bol Keseden Vaatte Haydar Baş’la Yarışıyor

Bol Keseden Vaatte Haydar Baş’la Yarışıyor
Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta ittifak yaptığı Haydar Baş’ın bol keseden “noter” tasdikli vaatlerinin benzerleriyle seçime hazırlanıyor.

Haziran’da yapılacak genel seçimler yaklaştıkça meydanlar daha da ısınıyor. 1950 yılından bugüne tek başına iktidara gelemeyen Cumhuriyet Halk Partisi, toplumu ikna edecek projeler üretmekte zorlanıyor. Dış politika, siyaset, ekonomi, sosyal ve kültürel alanların yanında  vatandaşın refah seviyesini yükseltecek etkin projeler üretememekle suçlanan CHP, ilginç bir yola girdi. Öyle ki; kurulduğu 2001 tarihinden bugüne yüzde 1’lik oy oranına bile ulaşamayan Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP), vaatlerine bile göz kırpmak durumunda kalan CHP, Haydar Baş’ın seçimlerden önce yaptığı taahhütleri andıran hamleler yaptı. Baş’ın; esnaftan hiç vergi almamak, her ev hanımına maaş, 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşına aylık maaş, mazotun 80 kuruş olması, çocuk başına 250 TL maaş... gibi seçim vaatleri noterden tasdik edilmesine rağmen seçmen tarafından inandırıcı bulunmamıştı.

Noter işe yaramamıştı ama...

BTP’nin kaynak göstermeden, bol keseden sunulan ve bu nedenle toplumda karşılık bulmayan uçuk seçim vaatlerinin benzerlerini bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluseslendiriyor. Üstelik benzerlik sadece projeler de kalmıyor. Kılıçdaroğlu da, tıpkı seçimlerde yüzde 1’in altında kalan Haydar Baş gibi vaatlerini noterden tasdik ettirerek seçmenin karşısına çıkıyor. Daha önceki seçimlerde noter tasdiğinin ters teptiğine dikkat çeken uzmanlar, “Vatandaş notere değil, Lidere güvenmek istiyor” uyarısında bulunarak Kılıçdaroğlu’nun oy oranına negatif etki edecek bir adım attığının altını çiziyor.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.