AK Parti'de Sızmaya Karşı Önlem!

AK Parti'de Sızmaya Karşı Önlem!
AK Parti’de aday listelerine sızma girişiminin önüne geçebilmek için üst düzey önlemler alındı.

AK Parti’de 7 Haziran’da seçime girecekler isimlerin belirlenmesi konusunda sona gelindi. "Paralel yapı"nın partinin aday listelerine sızma girişiminin önüne geçebilmek için üst düzey önlemler alındı. Ayrıca partideki aday adaylarıyla ilgili en fazla bilgi paylaşımının yapıldığı twitter hesabı olan “Başkentçi”nin kim olduğuna yönelik partide bir inceleme yapıldı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen, milletvekili adaylarının tespitine ilişkin Üst Kurul Toplantıları da önceki gün ve dün de sürdü. Davutoğlu, önceki gün 19 saat süren toplantıların ardından dün de AK Parti Genel Merkezi’ndeydi. Üst komisyon çalışması öncesi AK Parti’de, yoğun güvenlikönlemi alındı. Komisyonun çalışmalarını yürüttüğü 9’uncu kat, adeta kozmik odaya dönüştürüldü.
 
İLLER TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ
 
Genel Merkez’de, haftalık rutin olarak yapılan “böcek” araması, üst komisyon öncesinde tüm binayı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi ve çalışmalara bunun ardından başlandı. AK Parti Genel Merkezi’nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Genel Sekreter Haluk İpek, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Belma Satır ve Mahir Ünal’dan oluşan üst komisyon, önceki gün gerçekleştirdiği ilk toplantıda, illeri tek tek görüşmeye başladı. Üst komisyonda iller, alfabetik sıraya göre görüşülüyor. Her ilde aday adaylarının durumları, hem il başkanlarından alınan raporlar, hem de mülakat ve ara komisyonların değerlendirmeleri üzerinden yürütülüyor.
 
TWİTTER’DAN KULİS MERCEK ALTINDA
 
Genel Merkez’de, üst komisyon öncesi başka bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Genel Merkez’de özellikle Başbakan’ın makam odasının bulunduğu 8. katta haftalık düzenli olarak gerçekleştirilen “böcek araması”nın, bu sefer üst komisyon öncesinde yapıldığı belirtildi. Tarama, özellikle "paralel" benzeri yapılar tarafından partinin aday listelerine yönelik bir sızmanın gerçekleşmemesi için, üst komisyonun çalıştığı 9. kattan başlayarak tüm binayı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Dinlemeye karşı alınan tedbirin yanı sıra, trol hesaplardan paylaşılan kulis bilgilerine karşı da tedbirler alındı. Partideki aday adaylarıyla ilgili en fazla bilgi paylaşımının yapıldığı twitter hesabı olan “Başkentçi”nin kim olduğuna yönelik partide bir inceleme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.