Hacı Adaylarına Faiz Tuzağı

Hacı Adaylarına Faiz Tuzağı
Dolar ve kur farkından dolayı ortalama bin 500 TL fazla ödeyecek hacı adaylarını ağlarına düşürmek için bazı acente ve bankalar kampanyalar düzenliyor, mescit ve camilere afişler asıyorlar.

Hacı adayları, eurodan dolara geçilmesi ve kurda yaşanan artış nedeniyle fazladan ceplerinden çıkacak bin 500 TL’yi nasıl denkleştireceklerini kara kara düşünürken, bazı seyahat acenteleri ve bankalar, hacı adaylarının bu zor durumundan faydalanmanın yolunu bulmuş görünüyor. Acenteler müşteri kapma yarışında hacı adaylarını faizle krediye teşvik ederek harama yönlendiriyor.

İBADET HELAL RIZIK İLE YAPILIR

Hac ve umreye gitmek isteyip de ekonomik koşullardan dolayı gidemeyenler için kampanya yapan bankalar arasında -faizsiz bankacılık sloganıyla kurulan- bankaların, hacı adaylarını ‘Hac ve Umre Seyahati Destek Paketi’ gibi paketlerle faize teşvik etmesi dikkat çekiyor. Diyanet yetkilileri ise, Allah’ın Kur’an’da faizi haram kıldığını, helal veya haram başkalarından borç alarak hacca gitmenin emredilmediğini belirtiyor. Yetkililler, ibadetin helal rızıkla yapılması gerektiğinin altını çiziyor. 

basliksiz-9-010.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum