İşsizliğe Çözüm Olacak Proje

İşsizliğe Çözüm Olacak Proje
Kursiyerler seçtikleri meslek üzerine 3 ay eğitim alacaklar. Günlük 25 lira cep harçlığı verilecek, sigorta yapılacak. İş imkanı sağlanacak.

Tür­ki­ye Oda­lar ve Bor­sa­lar Bir­li­ği (TOBB) Baş­ka­nı Ri­fat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu Uz­man­laş­mış Mes­lek Edin­dir­me Mer­kez­le­ri (UMEM) pro­je­si kap­sa­mın­da is­tih­dam ya­rat­mak için Tür­ki­ye'nin her böl­ge­sin­de bu mer­kez­le­rin ku­ru­la­ca­ğı­nı açık­la­dı.

Pro­je­ye baş­vu­ran­la­rın 3 ay bo­yun­ca seç­tik­le­ri mes­lek üze­ri­ne eği­tim ala­cak­la­rı­nı kay­de­den Ri­fat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, "Ne olur­sa ol­sun. Sek­re­ter ol­sun, tor­na­cı ol­sun tar­la­da ça­lış­sın, fab­ri­ka­da çay­cı ol­sun. Han­gi ni­te­lik­te ele­man ih­ti­ya­cı­nız var­sa bu kap­sam­da is­tih­dam eder­si­niz. Bu kap­sam­da­ki kar­de­şi alı­yo­ruz, 3 ay bo­yun­ca gün­lük 25 li­ra cep harç­lı­ğı ar­tı si­gor­ta. 3 ay son­ra oku­lu bi­tir­dik­ten son­ra Mah­mut'un sek­re­te­re ih­ti­ya­cı var­dı. Di­yo­ruz ki Mah­mut al bu­nu fab­ri­ka­da ya­nın­da ça­lış­tır. 

VER­Gİ YÜ­KÜ Şİ­KA­YE­Tİ

3 ay ora­da ça­lı­şı­yor. Yi­ne Mah­mut'a bir yü­kü yok. Ça­lı­şır­ken de gün­lük 25 li­ra cep harç­lı­ğı ar­tı si­gor­ta. İs­tih­da­mın üze­rin­de­ki ver­gi yük­le­rin­den çok şi­ka­yet­çi­yiz ama bu kap­sam­da ela­man ça­lış­tı­rır­san is­tih­da­mın üze­rin­de­ki ver­gi yü­kü­nün yüz­de 18'ini öde­mi­yor­sun. Bun­dan fay­da­la­nın ne olur. Ra­ki­bi­ne gö­re yüz­de 18 da­ha faz­la pa­ra ka­za­na­cak­sın."

KAREKODLU ÇEK ÜRETİLDİ

Hisarcıklıoğlu karşılıksız çek sorunun çözmek için 'karekodlu çek' çıkardıklarını açıkladı. Yeni piyasaya sürülecek olan bu çeklerin gerçek olup olmadığının elektronik ortamda sorgulanabileceğini belirten Başkan Hisarcıklıoğlu “Bu karekodlu çekle değerli kardeşlerim tamamıyla çeki sorgulayabileceksiniz. Bunu aldığın zaman her şeyi görebileceksiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.