Yine Ajitasyon Peşindeler!

Yine Ajitasyon Peşindeler!
PKK’ya yakın gazete yine ayrımcılık dolu bir habere imza atarak, Bayburt’ta iki öğrencinin taktığı bileklik nedeniyle baskıya uğradıklarını ülkücülerin şehirde kimlik kontrolü yaptığını iddia eti.

‘Çözüm Süreci’ ortamından faydalanan PKK’ya yakın medya toplumdaki ayrıştırma ve bölüştürme işlemine devam ediyor. Attığı haber başlığı, ‘Bayburt'ta Kürt öğrenciler ölüm kıskacında’ durumu iyi özetliyor. Her fırsatta bu toplumda Kürt Türk ayrımı varmış havasını oluşturmak isteyen çevreler en ufak bir anlaşmazlığı bile abartarak toplumdaki birlik ve beraberliğe darbe indiriyor. Dertleri okumaktan başka her şey olan PKK sevdalıları üniversitelerde huzur da bırakmıyor

Özgür gündem gazetesinde yer alan habere göre Bayburt Üniversitesi'nde eğitim gören 2 öğrencinin sarı, kırmızı, yeşil bileklikler nedeniyle 2 gündür okulda can güvenliklerinin olmadığını duyurdu.  Doğu’da eli kalaşnikoflu kimlik kontrolü yapan çetelere çıt çıkarmayıp alkışlayan PKK yandaşları ülkücü öğrencileri kimlik kontrolü yapmakla suçladı.

Gazetenin internet sitesinde yer alan haber aynen şöyle, “Bayburt Üniversitesi'nde okuyan 2 öğrenci, taktıkları sarı, kırmızı, yeşil bileklikler nedeniyle iki gündür can güvenlikleri olmadığından evlerinden çıkamıyor. Yerel medya manşetleriyle ve AKP Gençlik Kolları açıklamalarıyla öğrencileri hedef gösterirken, ülkü ocaklarına mensup bir grup, şehirde kimlik kontrolleri yapıp 2 Kürt öğrencinin fotoğraflarını esnaf ve halka göstererek linçe davetiye çıkarıyor. Valilik, emniyet ve rektörlük ise sessizliğini koruyor.

Ülkücüler kimlik kontrolü yapıyor

Şehirde emniyetin kendileri için bir önlem almadığı gibi ülkücülerin faaliyetlerine de engel olunmadığını ifade eden Ş.D, ülkücü gruplara mensup şahsıları şehirde öğrencileri kimlik kontrolü de yaptığını söyledi. Ş.D, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: "Bu olaylardan sonra zaten emniyet bizim güvenliğimiz için hiçbir şey yapmadığı gibi ülkücülerin illegal faaliyetlerine de engel olmuyor. Ülkücüler şehirde öğrencilerin kimliklerini kontrol ediyorlar kim nereli diye? Ona göre tehdit ediyorlar ya da küfür ve hakaret ediyorlar."

Habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum