İhanet Mektubu

İhanet Mektubu
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu “Rum Federasyonuna katılım süreciyle ilgili gerekli mektubu FIFA’ya gönderdik. 45 gün içinde tüzük değişikliği yapıp federasyon üyelerinin oyuna sunacağız. Bu işlerde ‘Vatan Millet Sakarya’ çekmeye gerek yok

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, FIFA, UEFA, KOP, Başbakanlık ve Rum Futbol Federasyonu’na (KOP) katılım süreciyle ilgili mektubun yollandığını açıkladı. Sertoğlu KOP-KTFF katılım süreciyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, daha önce TFF’ye 45 gün içinde sorunlarının çözümü için tanıdıkları cuma günü itibarıyla dolduğunu ve ülke sporu adına faydalı gördükleri şekilde süreci sürdüreceklerini söyledi. Sertoğlu FIFA’nın yasaları ve tüzükleriyle uyumlaştırma çalışmalarının 5 maddede yapılacağını, bunlardan birinin de tüzük değişikliği olduğunu ifade ederek 40-45 gün içinde bu tüzük değişikliğini yapıp KTFF Genel Kurulu’nun onayına sunacaklarını bildirdi.

İSTEDİĞİNİZ KADAR BÖĞÜRÜN

TFF’ye ve kendilerini eleştirenlere sert tepki gösteren Sertoğlu, “Akdeniz Oyunları’nda Kıbrıs bayrağı açılırken Kıbrıslı Türkler nerede sordunuz mu? Biz pi* miyiz? Bizim de hakkımız var bu hakkı söke söke alacağız, istediğiniz kadar böğürün. TFF Başkanı Demirören, Cumhurbaşkanı’na geldi, bizimle kahve bile içmedi. Türkiye’ye gitti ve FIFA’ya yazı yazdı, bize sormadı bile. TFF yazısını FIFA’dan öğrendik, bu büyük saygısızlıktır. Bu işlerde ‘Vatan Millet Sakarya’ çekmeye gerek yoktur. KOP’a bağlanmak futbolumuzun iflası değil” diye konuştu.  

EROĞLU VE DENKTAŞ TEPKİLİ

Sertoğlu, “KOP ile imzaladığımız taslak metinde KOP, KTFF’nin adanın kuzeyi üzerindeki tüm yetkilerini tanır ve onun yapacağı tüm organizasyonları onaylar. Bu düzenleme taraflardan birinin istediği ile her zaman fes edilebilir. Yani yarın birileri gelip ben bu anlaşmayı beğenmedim deyip, bir mektup yazıp bu yapıdan çıkabilir” dedi. Bu arada   KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KOP’a bağlanmaya tepki gösterip, “KOP'un çatısı altına girmek Kıbrıs Türk futboluna bir şey kazandırmaz. Federasyon tüzüğü var, yasalar var. KOP'a bağlanıyorum diyerek bağlanamazsınız” dedi. Spor Bakanı Serdar Denktaş da, “KOP başvurusu üzerine bakanlık olarak federasyonla tüm ilişkileri askıya aldık.  Ayırdığımız bütçeyi de donduracağız. Başka yolu yok” dedi.

basliksiz-9-014.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum