Şiddeti Onlar Körüklüyor

Şiddeti Onlar Körüklüyor
Medyanın okullardaki şiddeti kamuoyuyla paylaşmasının şiddeti artırmadığını belirten uzmanlar, asıl zararın, topluma rol model olan sanatçı, futbolcu ve kanaat önderlerinin fütursuz davranışlarıyla verildiğini söyledi.

Okullarda şid­de­ti ön­le­me­de top­lu­mun gö­zü önün­de­ki ki­şi­le­rin bü­yük kat­kı­sı ola­ca­ğı­nı vur­gu­la­yan De­mok­rat Eği­tim­ci­ler Sen­di­ka­sı (DES) Ge­nel Eği­tim ve Ma­li Sek­re­te­ri Y. Ke­nan Ka­ra­taş, bu ki­şi­le­rin söz­le­ri ve dav­ra­nış­la­rıy­la şid­de­ti kö­rük­le­di­ği­ni söy­le­di.

KÖ­TÜ ÖR­NEK OLU­YOR­LAR

Okul­lar­da ya­şa­nan şid­de­tin ha­ber ya­pıl­ma­sı­nın, şid­de­ti ar­tır­dı­ğı yö­nün­de­ki açık­la­ma­la­rı doğ­ru bul­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Ka­ra­taş, “El­bet­te ki ba­sı­nın bu tür ha­ber­le­ri, olum­lu ve yön­len­di­ri­ci ha­ber man­tı­ğı çer­çe­ve­sin­de ver­me­si da­ha doğ­ru olur. Fa­kat si­ya­si par­ti­le­ri­mi­zin söz­cü ve tem­sil­ci­le­ri ile top­lu­ma rol mo­del olan sa­nat­çı, fut­bol­cu ve ka­na­at ön­der­le­ri­nin genç­le­re kö­tü ör­nek ol­ma­ma­sı da ge­re­ki­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Dİ­SİP­LİN YÖ­NET­ME­Lİ­Ğİ DE­ĞİŞ­ME­Lİ

Okul­lar­da ya­şa­nan şid­det olay­la­rıy­la il­gi­li acil ve et­kin çö­züm­ler üre­til­me­si ge­rek­ti­ği­ni kay­de­den Ka­ra­taş, ak­si hal­de okul­lar­da­ki şid­det olay­la­rı­nın ar­ta­rak de­vam ede­ce­ği­ni sa­vun­du. Ka­ra­taş, okul di­sip­lin yö­net­me­li­ği­nin göz­den ge­çi­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni bil­dir­di.

basliksiz-7-023.jpgbasliksiz-8-010.jpg

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum