Meclis Tatile Girmeden Vekile Özlük Hakkı

Meclis Tatile Girmeden Vekile Özlük Hakkı
TBMM Başkanı Çiçek, komisyonda kabul edilen kanun teklifinin Meclis seçim tatiline girmeden önce Genel Kurul'da ele alınması için harekete geçiyor. Teklif vekilin ölümü halinde 12 maaş ölüm yardımı öngörüyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve milletvekillerinin  özlük haklarını düzenleyen kanun teklifinin seçim tatiline girilmeden önce Genel Kurul'da görüşülmesi için harekete geçiyor. Çiçek, milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen kanun teklifine destek için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arayacak. MHP'nin evet demesi durumunda AK Parti, CHP ve HDP'nin karşı olmadığı teklif Genel Kurul'da ele alınacak. 

ÖLEN VEKİLE İKRAMİYE!

Teklife göre, milletvekillerinin aylık ödeneklerinin tutarı, en yüksek devlet memurunun aldığı tutar olacak. En yüksek devlet memuruna ödenenlerden gelir vergisine tabi olmayanlar, bu Kanuna göre de gelir vergisine tabi tutulmayacak. TBMM üyelerinin ölümleri halinde, Devlet Memurları Kanunu'na göre en yüksek devlet memurunun almakta olduğu aylığın (ek gösterge dahil) 12 aylık tutarı ölüm yardımı olarak TBMM bütçesinden ödenecek. TBMM üyeliği sona erenler için bu yardımın yarısı ödenecek.

MHP DESTEĞİNİ ÇEKMİŞTİ

TBMM üyeleri, bu üyeliği sona erenler ile dışarıdan atanan bakanların mali, sosyal hak ve yükümlülükleri ile ilgili diğer hususları düzenleyen kanun teklifi uzun bir zamandır siyasetin gündeminde yer alıyor. Daha önce TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler birlikte bir çalışma yaparak milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen ortak bir metin hazırlamıştı. Bu metin AK Parti, CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekillerinin ortak teklifi olarak TBMM'ye sunulacaktı. Ancak MHP ortak tekliften, " Vatandaştan tepki alırız" diyerek imzasını geri çekti.  MHP'nin bu tutumu karşısında diğer partiler de geri adım attı ve teklif gündemden kaldırıldı. Ancak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek siyasi partilerin anlaştığı konular üzerinde çalışma yapmaya devam etti, bir kanun teklifi hazırladı ve kendi imzası ile TBMM'ye sundu. Teklif, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

ÇALIŞMALAR UZATILACAK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, komisyonda kabul edilen kanun teklifinin Meclis seçim tatiline girmeden önce Genel Kurul'da ele alınması için harekete geçiyor. Grup Başkanvekilleri ile görüşerek olurlarını alan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, daha önce farklı bir tutum izleyen MHP'den de destek almak için Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi arayacak. Bahçeli'nin destek vermesi durumunda AK Parti, CHP ve HDP'nin karşı çıkmadığı teklif kanunlaşacak. Bunun için gerekirse Meclis çalışmaları uzatılabilecek.

Vahdet Gazetesi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum