Emniyet Müdürü Son Durum Hakkında Bilgi Verdi!

Emniyet Müdürü Son Durum Hakkında Bilgi Verdi!
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Çağlayan Adliyesi önünde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eylemin 12.36’da iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Altınok, "O andan itibaren başsavcı vekillerimiz, emniyet teşkilatı personeli, müdahil olduk. Olayın sükunetle kimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesi gayretini gösterdik. Umudumuz odur ki arkadaşımız zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur. Şu an herhangi bir arkadaşımızın bir sorunu yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren baro başkanımız eylemcilerle görüşüyor. Umudum biran önce sağlıklı şekilde kimsenin burnu kanamadan olayın sona ermesi" ifadelerini kullandı.

"BERKİN ELVAN BİZİM ÇOCUĞUMUZ"

İstanbul Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, eylemin amacının Berkin Elvan soruşturması olduğunu belirterek, "Berkin Elvan bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölümü hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak soruşturmayı zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki ile bulunmaya çalışılacaktır. Bu konuda her türlü gayreti sarf ettik ve sarf edeceğiz. Biz istiyoruz ki şu an başka üzücü hadise olmasın. Bu konuda gayretleri sarf ediyoruz. Gerekli girişimleri yapıyoruz. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanabilir. Temennimiz odur" diye konuştu.

Kapıcı, eylemi gerçekleştirenlerin avukat olduğu iddiaları karşısında, "Bu konuna net bir durum yok. İçeridekiler kimdi nedir değildir onda değiliz. Savcımızı can güvenliğini önceliğimiz. Yeni bir can kaybı olmasın derdindeyiz. Nasıl girdikleri araştırılıyor. Daha ayrıntılı bir açıklamayı sonra yapacağız" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.